Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ τελευταίος άντρας στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπήκε στη φυλακή λόγω της...

Ο τελευταίος άντρας στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπήκε στη φυλακή λόγω της σεξουαλικότητας του το 1994

Ο David Bonney συνειδητοποίησε ότι ο εργοδότης του… η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου, άρχισε να ερευνά τη σεξουαλικότητά του μέσα σε λίγα λεπτά από την είσοδό του στην αίθουσα φρουρών στο RAF Mount Batten, μια στρατιωτική βάση κοντά στο Πλύμουθ πριν 33 χρόνια.

Ήταν 1991 και ο Bonney, τότε ένας 21χρονος ιατρός, είχε μόλις πάρει τη θέση του στο ιατρικό κέντρο από τη στρατιωτική αστυνομία και κάθισε στο δωμάτιο της φρουράς, απέναντι από το επιτελείο υπηρεσίας όταν άρχισε η ανάκριση.

Του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική του ζωή, αποκαλύπτει ο Bonney, τώρα 55 ετών: «Ερωτήσεις σχετικά με την παρουσία μου με άλλους γκέι. Ερωτήσεις για πράγματα που είχα πει στο τηλέφωνο με τη μητέρα μου».

Λέει ότι δέχτηκε φωνές, βρισιές και χτυπήματα στο γραφείο: «Απειλές για μένα, απειλές για την καριέρα μου, απειλές για την οικογένειά μου».

Ο Bonney δεν είχε πει σε κανέναν στο στρατό ότι ήταν ομοφυλόφιλος, ενώ μέχρι και πριν το 2000, ήταν παράνομο για τους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, κάτι που ήξερε ότι θα μπορούσε να του κοστίσει την καριέρα του: «Ήθελαν να με ξεφορτωθούν», λέει και αποκάλυψε ότι τον πίεζαν να παραδεχτεί την σεξουαλικότητα του.

Η αρχική ανάκριση κράτησε δύο ώρες, ενώ η έρευνα της RAF για τη σεξουαλικότητα του Bonney δύο χρόνια. Λέει ότι ανακρίθηκε περισσότερες από δώδεκα φορές, κατασκοπεύτηκε, απειλήθηκε και εκφοβίστηκε.

Όταν ο Bonney τελικά ομολόγησε την αλήθεια για τη σεξουαλικότητα του τον Οκτώβριο του 1993, οδηγήθηκε σε στρατοδικείο και δέχτηκε διάφορες κυρώσεις, καθώς και μια ποινή φυλάκισης έξι μηνών, ένας μήνας εκ των οποίων πέρασε στην απομόνωση.

Αποκάλυψε πως η απομόνωση του ήταν μια εκδικητική απόφαση, επειδή είχε δουλέψει ήδη δύο χρόνια στο σώμα πριν την ομολογία του.

Τελικά, ο Bonney εξέτισε τέσσερις μήνες φυλάκιση, πριν αφεθεί νωρίτερα λόγω καλής συμπεριφοράς και μάλιστα, πιστεύεται ότι ήταν και το τελευταίο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που φυλακίστηκε επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας