Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠερού: Το ρεκόρ Γκίνες μακροζωίας διεκδικεί άνδρας 124 ετών

Περού: Το ρεκόρ Γκίνες μακροζωίας διεκδικεί άνδρας 124 ετών

Η μακροζωία του οφείλεται στην ήρεμη ζωή και την υγιεινή διατροφή, όπως λέει

Ο Περουβιανός Μαρσελίνο Αμπάντ έκλεισε στις 5 Απριλίου τα 124 χρόνια. Για την απόδειξη της ηλικίας του ισχυρίζεται ότι υπάρχουν επίσημα έγγραφα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ένταξης της λατινοαμερικάνικης χώρας, το οποίο ανακοίνωσε ότι κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε η περίπτωσή του να συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το γηραιότερο άτομο στον κόσμο.

Έως τώρα ο άντρας που έχει αναγνωριστεί ως ο γηραιότερος στον κόσμο ήταν ο Βενεζολάνος Χουάν Βισέντε Πέρες, ο οποίος πέθανε στις 2 Απριλίου σε ηλικία 114 ετών.

Σήμερα ο γηραιότερος είναι ο Άγγλος Τζον Τίνισγουντ, με ηλικία 111 ετών και 223 ημερών.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις αρχές για την παρουσίαση της περίπτωσης του ηλικιωμένου Μαρσελίνο, γνωστοποιήθηκε ότι διαμένει στην ορεινή περιφέρεια των Άνδεων Χουάνουκο και ότι ζούσε πάντα μόνος, σαν ερημίτης, μακριά από κάθε τεχνολογική πρόοδο.

Όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο Μαρσελίνο, η μακροζωία του οφείλεται στην ήρεμη ζωή και την υγιεινή διατροφή, ενώ ένα από τα μυστικά του για να παραμένει υγιής και αισιόδοξος είναι να τρώει τα φρούτα που του παρέχει η φύση, αλλά του αρέσει να απολαμβάνει και αρνίσιο κρέας, σε διάφορες παραλλαγές. Επίσης ανέφερε ότι συνεχίζει να μασάει φύλλα κόκας, μια συνήθεια που απέκτησε από την εποχή που εργαζόταν στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, ο Μαρσελίνο Αμπάντ γεννήθηκε το 1900 και έμεινε ορφανός όταν ήταν 7 ετών, οπότε τον πήραν οι ιδιοκτήτες μιας απομακρυσμένης φάρμας και δεν πήγε ποτέ σχολείο.

Ζούσε πάντα σε αγροτικές περιοχές και δούλευε στα χωράφια πουλώντας τυπικά προϊόντα της περιοχής του. Δεν έκανε ποτέ κανέναν γάμο,  ούτε απέκτησε παιδιά και εκμεταλλευόταν τα οφέλη της φύσης για να αναπτύξει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος του επέτρεψε να σβήσει 124 κεριά στις 5 Απριλίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας