Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήTwitter: «Φώλιασε» στο χαρτοφυλάκιο του Μασκ, έναντι 44 δισ. δολαρίων

Twitter: «Φώλιασε» στο χαρτοφυλάκιο του Μασκ, έναντι 44 δισ. δολαρίων

Το Twitter -οριστικά και αμετάκλητα από χθες (27/10)- μπήκε, έναντι 44 δισ. δολαρίων, στη «φωλιά» του Έλον Μασκ.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών «πέρασαν από 40 κύματα» αλλά οδήγησαν τον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στο… λιμάνι του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Μια από τις πρώτες ενέργειες του (και) ιδρυτή των εταιρειών Tesla και SpaceX, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, ήταν η αποπομπή του επικεφαλής της πλατφόρμας, Παράγκ Αγκραβάλ, και δύο ακόμα υψηλοβαθμων στελεχών.

Από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η οριστικοποίηση της εξαγοράς, επικρατεί τεράστιος αναβρασμός στους εργαζόμενους στο Twitter. Λόγω των έντονων φημών (;) πως ο Μασκ έχει αποφασίσει να δείξει την έξοδο στο 75% των εργαζομένων.

Μπρετόν: Θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕ

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει στην Ευρώπη να σεβαστεί τη ρύθμιση στις μεγάλες πλατφόρμες που μόλις έχει εγκριθεί. Η… γνωστοποίηση έγινε σήμερα (28/10) από τον επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν.

Χθες ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι «το πουλί απελευθερώθηκε («the bird is freed»)». Σήμερα ο Μπρετόν, από την ίδια… συχνότητα, απάντησε: «Στην Ευρώπη, το “πουλί” θα πετάξει σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς μας κανόνες».

ΗΠΑ: Ικανοποιημένος ο Τραμπ από την εξαγορά του Twitter

Την ικανοποίησή του για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο -μετά την επίθεση υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο- εκδιωχθείς από την πλατφόρμα πολιτικός δημοσιοποίησε την άποψη πως αυτή πέρασε σε «υγιή χέρια».

«Το Twitter βρίσκεται πλέον σε υγιή χέρια και δεν θα διοικείται πια από τους τρελούς της ριζοσπαστικής αριστεράς που απεχθάνονται πραγματικά τη χώρα μας», έγραψε σε ανάρτηση στο (δικό του δίκτυο) Truth Social. Από την πλευρά του, θυμίζουμε πως, ο Μασκ έχει πει ότι θα αποκαταστήσει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου αλλά και άλλους που «κατέβηκαν» για παραβίαση των αρχών και των κανόνων του Twitter.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας