Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟι ΗΠΑ προσπαθεί να απαγορεύσει το TikTok - Η «μάχη» με την...

Οι ΗΠΑ προσπαθεί να απαγορεύσει το TikTok – Η «μάχη» με την Κίνα

Η Βουλή των ΗΠΑ ενέκρινε ένα νέο νομοσχέδιο το Σάββατο 20/4, συμπεριλαμβανομένης μιας παράλογης απαίτησης που αναγκάζει το TikTok να διακόψει τους δεσμούς της με την κινεζική μητρική του εταιρεία ώστε να αποφύγει απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο.

Το νομοσχέδιο

Αναλυτικά, τον Μάρτιο, η Βουλή των ΗΠΑ ψήφισε νομοθεσία που θα απαιτούσε από την ByteDance, τη μητρική εταιρεία του TikTok, να πουλήσει την πλατφόρμα εντός έξι μηνών, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει απαγόρευση σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, ορισμένοι γερουσιαστές, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Επιτροπής Εμπορίου της Δημοκρατικής Γερουσίας, Μαρία Κάντουελ, είχαν εκφράσει ανησυχίες ότι η προθεσμία των έξι μηνών θα ήταν πολύ σύντομη για να πραγματοποιηθεί μια περίπλοκη συμφωνία που θα μπορούσε να αξίζει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά από διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία για το θέμα, η Βουλή συμπεριέλαβε μια τροποποιημένη έκδοση της νομοθεσίας στο πακέτο εξωτερικής βοήθειας.

Η αναθεωρημένη αυτή νομοθεσία θα δώσει στην ByteDance εννέα μήνες για να πουλήσει το TikTok και μια πιθανή παράταση τριών μηνών εάν η πώληση ξεκινήσει. Το νομοσχέδιο θα απαγόρευε επίσης στην εταιρεία να ελέγχει τη μυστική «συνταγή» του TikTok… τον αλγόριθμο που τροφοδοτεί βίντεο με βάση τα ενδιαφέροντά των χρηστών.

Πώς αντιδρά το TikTok;

Από τα μέσα Μαρτίου, η TikTok έχει ξοδέψει περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις που αντιτίθενται στη νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων των πολιτειών πεδίου μάχης όπως η Πενσυλβάνια, η Νεβάδα και το Οχάιο, σύμφωνα με την AdImpact, μια εταιρεία παρακολούθησης διαφημίσεων.

Η εταιρεία προσπαθεί επίσης να αντιμετωπίσει το νομοσχέδιο δίνοντας έμφαση στις επενδύσεις της στην ασφάλεια δεδομένων και στις θετικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή των δημιουργών περιεχομένου και των μικρών επιχειρήσεων που βασίζονται σε αυτό και έχουν καλλιεργήσει μια κοινότητα στην πλατφόρμα.

Όταν ρωτήθηκε για σχόλιο την Πέμπτη 18/4, ο εκπρόσωπος Τύπου του TikTok, Alex Haurek είπε: «Είναι ατυχές που η Βουλή των Αντιπροσώπων χρησιμοποιεί το κάλυμμα σημαντικής ξένης και ανθρωπιστικής βοήθειας για να εμποδίσει και πάλι ένα νομοσχέδιο απαγόρευσης που θα καταπατούσε τα δικαιώματα ελευθερίας του λόγου 170 εκατομμυρίων Αμερικανών, καταστρέφουν 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις και κλείνουν μια πλατφόρμα που συνεισφέρει 24 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ, ετησίως».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας