Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ Ρώμη τίμησε τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2004-Το Κολοσσαίο φωτίστηκε...

Η Ρώμη τίμησε τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2004-Το Κολοσσαίο φωτίστηκε με τη σημαία της Κύπρου

Το ιστορικό, πασίγνωστο ρωμαϊκό αμφιθέατρο φωτίστηκε με τις σημαίες όλων των χωρών που εισήλθαν στην ευρωπαϊκή οικογένεια πριν δυο δεκαετίες

Η ιταλική πρωτεύουσα, με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ιταλία και σειράς πρεσβειών, τίμησε την επέτειο των είκοσι χρόνων από τη διεύρυνση της ΕΕ σε δέκα νέα κράτη-μέλη.

Το ιστορικό, πασίγνωστο ρωμαϊκό αμφιθέατρο φωτίστηκε με τις σημαίες όλων των χωρών που εισήλθαν στην ευρωπαϊκή οικογένεια πριν δυο δεκαετίες. Παρών στην εντυπωσιακή αυτή πρωτοβουλία ήταν και ο πρέσβης της Κύπρου στην Ιταλία, Γιώργος Χριστοφίδης. Το αμφιθέατρο Φλάβιο, πιο γνωστό ως Κολοσσαίο, φωτισμένο με τα χρώματα της σημαίας της Μεγαλονήσου, ήταν και η κύρια εικόνα που χρησιμοποίησε η ιταλική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση Rai για να παρουσιάσει την εκδήλωση αυτή στα δελτία της.

«Η 1η Μαΐου του 2004 αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η διεύρυνση αποτελεί και πάλι προτεραιότητα στην ευρωπαϊκή ατζέντα, πρόκειται για στοιχείο ευημερίας και σταθερότητας» δήλωσε η Ιταλίδα υφυπουργός εξωτερικών, Μαρία Τριπόντι, η οποία ήταν παρούσα στο Κολοσσαίο. «Η Ιταλία θέλει να δώσει μια σαφή και αξιόπιστη προοπτική στην διεύρυνση της ΕΕ» πρόσθεσε.

Το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ιταλία και από τις δέκα πρεσβείες των χωρών που εντάχθηκαν στην Ένωση πριν είκοσι χρόνια, έδωσε και ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ιταλικής βουλής, Τζούλιο Τρεμόντι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας