Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟυκρανία: Ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας ζητάει εκ νέου ο Β. Ζελένσκι

Ουκρανία: Ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας ζητάει εκ νέου ο Β. Ζελένσκι

Οι ρωσικές επιθέσεις έχουν καταστρέψει το 50% των δυνατοτήτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε για μία ακόμη φορά ότι «η αντιαεροπορική άμυνα είναι η απάντηση για όλα» και ζήτησε τη βοήθεια των συμμάχων. Οι ρωσικές επιθέσεις έχουν καταστρέψει το 50% των δυνατοτήτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την ομιλία του στη «Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας», η οποία πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Βερολίνο.

«Είναι ο τρόμος των πυραύλων και των βομβών που βοηθά τα ρωσικά στρατεύματα να προχωρούν στο έδαφος», σημείωσε ο κ. Ζελένσκι και πρόσθεσε ότι «οι επιθέσεις δείχνουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να τελειοποιήσει την πρακτική της καταστροφής των ενεργειακών εγκαταστάσεων», συμπεριλαμβανομένων των δικτύων που συνδέουν την Ουκρανία με τα ευρωπαϊκά συστήματα ενέργειας. «Οι ρωσικές επιθέσεις στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές έχουν από τον χειμώνα καταστρέψει τη μισή δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οδηγώντας σε εφαρμογή προγραμματισμένων διακοπών παροχής ρεύματος και σε τακτικά blackout», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι και εξήγησε ότι, σύμφωνα με την ουκρανική επιχείρηση ενέργειας Ukrenergo, «θα χρειαστούν χρόνια για να αποκατασταθεί η προηγούμενη παραγωγή».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε νωρίτερα δεκτός από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και αργότερα σήμερα θα μιλήσει από το βήμα της Bundestag.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας