Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜουντιάλ 2022: Ανοιχτοί λογαριασμοί πρόκρισης για ΗΠΑ και Ουαλία (vid)

Μουντιάλ 2022: Ανοιχτοί λογαριασμοί πρόκρισης για ΗΠΑ και Ουαλία (vid)

Ηνωμένες Πολιτείες και Ουαλία «συμβιβάστηκαν» με μια δίκαιη ισοπαλία (1-1) στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς πρόκρισης στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1594798122827390985?cxt=HHwWkoCx-a2c7qEsAAAA

Οι Αμερικανοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, «προειδοποίησαν» με το δοκάρι του Τζος Σάρτζεντ στο 10′ και τελικά άνοιξαν το σκορ 26 λεπτά αργότερα, έπειτα από εντυπωσιακή επέλαση του σούπερ σταρ τους, Κρίστιαν Πούλισικ, και άψογο τελείωμα του -γιου του θρυλικού Λιβεριανού επιθετικού Ζορζ- Τίμοθι Γουεά. Fun fact; Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που είχε σκοράρει εναντίον των «Δράκων» σε Μουντιάλ ήταν ένας 17χρονος Βραζιλιάνος το καλοκαίρι του 1958 στη Σουηδία, οι περισσότεροι ίσως τον γνωρίζετε ως Πελέ!

Στην επανάληψη οι Ουαλοί έριξαν στη μάχη τον πανύψηλο σέντερ φορ Κίφερ Μουρ ως «κολόνα» των επιθέσεών τους, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και με μπροστάρη τον συγκινητικό Γκάρεθ Μπέιλ κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα-ουσιαστικό αποκλεισμό: στο 82ο λεπτό ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τότεναμ κέρδισε πέναλτι, μετά το άτσαλο μαρκάρισμα του Γουόκερ Ζίμερμαν, και το εκτέλεσε εύστοχα για να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Σε έναν όμιλο όπου η φιλόδοξη Αγγλία αναμένεται να «καθαρίσει» εύκολα ή δύσκολα την πρόκριση και το Ιράν στην πρεμιέρα περιορίστηκε σε ρόλο «σάκου του μποξ» (6-2), Ηνωμένες Πολιτείες και Ουαλία άφησαν αρκετά καλές εντυπώσεις με το γρήγορο παιχνίδι τους και θα αναζητήσουν στα δύο εναπομείναντα ματς τους βαθμούς που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Η.Π.Α. (Γκρεγκ Μπερχάλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (74’ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον, Άνταμς, Μούσα (74’ Ακόστα), ΜακΚένι (66’ Άαρονσον), Γουέα (88’ Μόρις), Πούλισικ, Σάρτζεντ (74’ Ράιτ)

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Χένεσι, Μίπαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Ρόμπερτς, Ράμσεϊ, Άμπαντου (90+5’ Μορέλ), Γουίλσον (90+3’ Τόμας), Γουίλιαμς (79’ Τζόνσον), Τζέιμς (46’ Μουρ), Μπέιλ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ
Αγγλία 3 (6-2)
Η.Π.Α. 1 (1-1)
Ουαλία 1 (1-1)
Ιράν 0 (2-6)

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας