Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜουντιάλ 2022: «Μια χαψιά» έκανε η Γαλλία την Αυστραλία (vid)

Μουντιάλ 2022: «Μια χαψιά» έκανε η Γαλλία την Αυστραλία (vid)

Η Γαλλία μπήκε φουριόζα στο Μουντιάλ και «ισοπέδωσε» με 4-1 απόψε (22/11) την Αυστραλία, στο «Al Janoub Stadium» για τον 4ο όμιλο.

Οι «τρικολόρ» έστειλαν μήνυμα πως είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πριν από 4 χρόνια στη Ρωσία.

Τα «καγκουρό» προσπάθησαν -και ως ένα σημείο κατάφεραν- να είναι ανταγωνιστικά απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια. Όταν όμως ο Εμπαπέ, ο Ζιρού και η παρέα τους «πάτησαν γκάζι» η Αυστραλία δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί. Ένα ενδεικτικό στοιχείο είναι οι 23-4 τελικές προσπάθειες.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, με το… καλησπέρα, έκαναν… «το λάθος» να προηγηθούν με τον Γκούντγουιν (9′).

Οι Γάλλοι ξεπέρασαν ανώδυνα το μούδιασμα και άρχισαν την αντεπίθεση. Ισοφάρισαν με τον Ραμπιό (28′) Ζιρού.

Λίγο πριν ο Νοτιοαφρικανός διαιτητής, Bίκτορ Γκόμες, στείλει τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια η Αυστραλία «άγγιξε» την ισοφάριση. Όμως, το δοκάρι του Γιορίς στέρησε από τον Ιρβάιν τη δυνατότητα να προστεθεί στη λίστα των σκόρερ (45’+1′).

Στην επανάληψη, η Γαλλία «σφράγισε» την ανωτερότητα και διεύρυνε τη νίκη της με τα γκολ του Εμπαπέ (68′) και του Ζιρού (70′).

Γκολ με το οποίο, πανηγύρισε – εκτός από τη νίκη της ομάδας του και- ένα ιστορικό επίτευγμα. Έφτασε τα 51 γκολ με την τρικολόρ φανέλα και μοιράζεται την πρώτη θέση στη σχετική λίστα με τον Τιερί Ανρί.

ΓΑΛΛΙΑ (Nτιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ (89′ Κουντέ), Λ. Ερναντέζ (13′ Τ. Ερναντέζ), Ουπαμεκανό, Κονατέ, Τσουαμενί (77′ Φοφανά), Ραμπιό, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (77′ Κομάν), Ζιρού (89′ Τουράμ).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Άτκινσον (85′ Ντέγκενεκ), Μπέχιτς, Σούταρ, Ρόουλς, Μόουι, ΜακΓκρί (73′ Μαμπίλ), Άιρβιν (85′ Μπακούς), Γκούντγουϊν (74′ Κουόλ), Λέκι, Ντιουκ (56′ Κάμινγκς).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας