Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜουντιάλ 2022: Σάμπα σε... ρυθμό Ριτσάρλισον (vid)

Μουντιάλ 2022: Σάμπα σε… ρυθμό Ριτσάρλισον (vid)

Νικηφόρα άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ η Βραζιλία, η οποία απόψε (24/11) επικράτησε στο «Lusail Iconic Stadium» της Ντόχα με 2-0 της Σερβίας.

Το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση, με την οποία «έπεσε η αυλαία» της πρώτης αγωνιστικής στον 7ο αλλά και τους υπόλοιπους ομίλους, είχε… φαρδιά πλατιά «την υπογραφή» του Ριτσάρλισον.

Ο επιθετικός της Τότεναμ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής αφενός γιατί πέτυχε αμφότερα τα γκολ, αφετέρου γιατί το 2ο ήταν… ποίημα.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι άντεξαν μόνο για ένα ημίχρονο, στο πρώτο. Όταν τόσο οι Βαλκάνιοι, όσο και οι Λατινοαμερικάνοι αγωνίζονταν με βασικό σκοπό να μην παραβιαστεί η εστία τους και κατόπιν αναζητούσαν κάτι περισσότερο. Πάντως η «Σελεσάο» ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Στο 41ο λεπτό όταν ο Βινίσιους δεν τελείωσε σωστά την προσπάθεια.

Με το καλησπέρα της επανάληψης φάνηκε τι θ’ ακολουθήσει. Στο 47′ ο Ραφίνια «έκλεψε» την μπάλα από τον Γκούντελι, βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά η εκτέλεση ήταν κακή και ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς τον σταμάτησε. Στο 60′ η μπάλα από την προσπάθεια του Σάντρο εξοστρακίστηκε στο δοκάρι.

Όσο περνούσε η ώρα η Βραζιλία «γκάζωνε», η Σερβία «ξεφούσκωνε» και έκανε… μπαμ ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Ο… σωστός ήταν στο 63′ με τον Ριτσάρλισον ν’ «ανοίγει» το σκορ.

Όμως, «όλα τα λεφτά» ήταν ότι έκανε στο 73′.

Όταν και με… πιρουέτα και γυριστό σουτ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, πετυχαίνοντας ένα εξαίσιο γκολ.

Η Βραζιλία είχε και άλλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ με πιο χαρακτηριστική στο 81΄, όταν και πάλι το δοκάρι λειτούργησε αποτρεπτικά στην προσπάθεια του Ροντρίγκο να χριστεί σκόρερ.

Το αποτέλεσμα, πάντως, είχε «σφραγιστεί» και το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του Ιρανού διαιτητή, Αλιρέζα Φαγκάνι, ήταν η αρχή καινούργιων πανηγυρισμών για παίκτες και φιλάθλους.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο, Λούκας Πακετά (76’ Φρεντ), Καζεμίρο, Ραφίνια (88’ Μαρτινέλι), Νεϊμάρ (80’ Άντονι), Βινίσιους Ζούνιορ (76’ Ροντρίγκο), Ριτσάρλισον (80’ Γκαμπριέλ Ζεσούς).

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Μιλίνκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (58’ Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Γκούντελι (58’ Ίλιτς), Λούκιτς (67’ Λάζοβιτς), Μλαντένοβιτς (67’ Βλάχοβιτς), Τάντιτς, Μίτροβιτς (84’ Μακσίμοβιτς).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας