Ουκρανία: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση – Εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς θέρμανση

Η Ουκρανία κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες «γενοκτονικές» τακτικές που χρησιμοποίησε εναντίον της υπό τον Ιωσήφ Στάλιν.

 

Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει αποκατασταθεί στη Χερσώνα μετά την απελευθέρωσή της αυτόν το μήνα από την ρωσική κατοχή, δήλωσε ανώτερος σύμβουλος της προεδρίας.

Εν τω μεταξύ, σε μια σπάνια δημόσια διαμάχη μεταξύ Ουκρανών ηγετών, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε τον δήμαρχο του Κιέβου την Παρασκευή για την κακή, όπως είπε, δουλειά που έκανε στην ετοιμασία των καταφυγίων έκτακτης ανάγκης προκειμένου να βοηθηθούν όσοι δεν έχουν ρεύμα και θέρμανση.

Η Ουκρανία κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες «γενοκτονικές» τακτικές που χρησιμοποίησε εναντίον της υπό τον Ιωσήφ Στάλιν, καθώς το Κίεβο γιόρταζε την επέτειο του Χολοντομόρ, του λιμού της σοβιετικής εποχής που άφησε εκατομμύρια Ουκρανούς νεκρούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα 1932-33.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More