Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΙταλία: Τουλάχιστον μία νεκρή από την κατολίσθηση στο νησί Ίσκια

Ιταλία: Τουλάχιστον μία νεκρή από την κατολίσθηση στο νησί Ίσκια

 

 

Μία γυναίκα νεκρή από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο νησί Ίσκια στον κόλπο της Νάπολης λόγω κακοκαιρίας. Γίνεται λόγος για 12 αγνοούμενους – Διασώθηκε η τριμελής οικογένεια που αγνοούταν

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις μεγάλες πλημμύρες και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας, στην περιφέρεια της Νάπολης. Ωστόσο, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον απολογισμό των νεκρών αλλά και των αγνοούμενων. Μέχρι στιγμής, αγνοούνται 12 άτομα. Διασώθηκε η τριμελής οικογένεια -αντρόγυνο και ένα βρέφος- που αγνοούταν μέχρι νωρίς το απόγευμα. Ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών, μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο. Είχε παρασυρθεί από την κατολίσθηση στην Piazza Maio. Διακόσιοι άνδρες της Πυροσβεστικής και 140 της Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης και στις έρευνες για τους αγνοούμενους.

Ήταν περίπου στις 5 π.μ. τοπική ώρα, όταν μια κατολίσθηση στην περιοχή Τσελάριο είχε ως αποτέλεσμα σπίτια να καταστραφούν και άλλα να κινδυνεύουν από κατάρρευση από τον όγκο της λάσπης.

Πέρα από τις υλικές καταστροφές, εντοπίζονται προβλήματα και στις τηλεπικοινωνίες.

«Το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

«Πρόκειται για μια στιγμή πόνου και μεγάλης έκτακτης ανάγκης, η οποία απαιτεί εξαιρετική δέσμευση (…) Η Περιφέρεια της Καμπανίας πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να ζητήσει την κήρυξη έκτακτης ανάγκης του νησιού Ίσκια και των περιοχών που επλήγησαν από αυτά τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα», τόνισε ο Περιφερειάρχης της Καμπανίας, Ντε Λούκα.

Μελόνι: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε για την πρωτοφανή τραγωδία: «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται».

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα τηλεφώνησε στον Δήμαρχο της Νάπολης, για να του εκφράσει την εγγύτητα με τον πληθυσμό και να τον συγχαρεί για τη διαχείριση της έκτακτης ανάγκης.

Στην περιοχή Μαρόντι, κατολίσθηση απειλεί βίλα της οποίας, εάν εκτεθεί η μπροστινή πλευρά, ενδέχεται να πέσει στη θάλασσα.

Τα ιταλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δείχνουν πως, από το ποσοστό λάσπης που έφτασε στη θάλασσα, το νερό στο λιμάνι είναι καφέ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δυσμενείς, με τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας