Αύξηση κρουσμάτων διφθερίτιδας σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο – Ένας νεκρός

Ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αύξηση των κρουσμάτων διφθερίτιδας μεταξύ των αιτούντων άσυλο. Πιθανολογείται ότι είναι η αιτία θανάτου ενός άνδρα στο κέντρο υποδοχής του Μάνστον.

 

Οι αξιωματούχοι αναμένεται να επιβεβαιώσουν την Δευτέρα (28/11) ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί σε περίπου 50, εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση της νόσου καθώς οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τις εγκαταστάσεις του Κεντ σε ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση είπε το Σάββατο (26/11) ότι η εξέταση PCR στον άνδρα που πέθανε στο κέντρο, δείχνει ότι «η διφθερίτιδα μπορεί να είναι η αιτία της ασθένειας».

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας έχουν εκφράσει ανησυχίες για την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής ασθένειας καθώς πλέον οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τις εγκαταστάσεις σε ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τους Κυριακάτικους Τάιμς, ο Jim McManus, πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Δημόσιας Υγείας, δήλωσε: «Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε αποτραπεί και είναι απολύτως πιθανό ότι η έλλειψη ενημέρωσης, συντονισμού και δέσμευσης από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει την κατάσταση πολύ χειρότερη από ό,τι θα μπορούσε να είναι.

«Προσφέραμε στο Υπουργείο Εσωτερικών συνεργασία και οι προσπάθειές μας αποκρούστηκαν».

Ο άνδρας πέθανε στο νοσοκομείο στις 19 Νοεμβρίου. Πιστεύεται ότι είχε μπει στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένα μικρό σκάφος επτά ημέρες νωρίτερα.

Από τις 10 Νοεμβρίου, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) έχει εντοπίσει 39 περιπτώσεις διφθερίτιδας σε αιτούντες άσυλο στην Αγγλία το 2022.

Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων PA έχει μεταδώσει ότι μια επικαιροποίηση που θα λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων μέχρι την Παρασκευή θα ανεβάσει τον αριθμό σε περίπου 50.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που υποπτεύονται οι γιατροί μπορεί είναι ακόμη υψηλότερος.

«Οι σκέψεις μας παραμένουν με την οικογένεια του ανθρώπου που πέθανε, και όλους όσους επλήγησαν από αυτή την απώλεια.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και την ευημερία όσων βρίσκονται υπό τη φροντίδα μας και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα μετά από αυτά τα αποτελέσματα», δήλωσε κυβερνητική εκπρόσωπος.

Εμβολιασμοί κατά της διφθερίτιδας θα προσφερθούν σε οποιεσδήποτε νέες αφίξεις στο Μάνστον, είπε η εκπρόσωπος, αν και η εγκατάσταση θεωρείται ότι είναι άδεια προς το παρόν.

Η νεκροψία και η ιατροδικαστική έρευνα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η κ. Braverman έχει δεχθεί πυρά για τις άθλιες συνθήκες στο Μάνστον και για την αποτυχία να επιβραδύνει τις επικίνδυνες διελεύσεις στην Μάγχης από επιβαίνοντες σε μικρά σκάφη.

Η υπουργός Εσωτερικών παραδέχτηκε αυτήν την εβδομάδα, ότι η κυβέρνηση «απέτυχε να ελέγξει τα σύνορα μας», αλλά κατηγόρησε τους απελπισμένους μετανάστες και τους λαθρεμπόρους ανθρώπων για τον υπερπληθυσμό στο κέντρο υποδοχής Μάνστον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More