Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟμάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ευρωκοινοβουλίου: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»

Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ευρωκοινοβουλίου: «Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»

«Στάση μηδενικής ανοχής στη διαφθορά» τονίζει ότι τηρεί η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, αρνούμενη ωστόσο να σχολιάσει τις «εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες», μετά τις καταγγελίες για διαφθορά στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

«Είμαστε θορυβημένοι από τις καταγγελίες για διαφθορά στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Παίρνουμε στάση μηδενικής ανοχής για τη διαφθορά. Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και την πλήρη αποκάλυψη της υπόθεσης. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές. Με αυτό το πνεύμα, δεν θα σχολιάσουμε δημόσια τις εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες», τονίζει η Ομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση προσθέτει, επίσης, ότι: «Δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών, μέχρις ότου οι αρμόδιες αρχές παράσχουν σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις, ζητούμε την αναστολή των εργασιών για τυχόν φακέλους και ψηφοφορίες στην Ολομέλεια σχετικά με τα κράτη του Κόλπου, ιδιαίτερα σχετικά με την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας και τις προγραμματισμένες επισκέψεις».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας