Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤο Qatar Gate, το Μουντιάλ, η Τουρκία και τα πολλά δισ. ευρώ...

Το Qatar Gate, το Μουντιάλ, η Τουρκία και τα πολλά δισ. ευρώ στην Ευρώπη

Η υπόθεση με πρωταγωνιστή το Κατάρ, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Βελγική πρωτεύουσα, δεν είναι η πρώτη και φαίνεται πως δεν θα είναι και η τελευταία.

Να σημειώσουμε, ότι για το εάν τελικά εμπλέκονται ή όχι οι συλληφθέντες από τις Βελγικές αρχές, θα το αποφασίσει η Βελγική δικαιοσύνη και όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.

Από εκεί και πέρα, είναι γνωστό στους Ευρωπαϊκούς κύκλους ότι το Κατάρ και άλλες Αραβικές χώρες, που διαθέτουν πολλά δισ. περίσσευμα, προσπαθούν με διάφορους τρόπους να «περάσουν» τις θέσεις τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μην ξεχνάμε, ότι αμέσως μετά την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ ακούστηκαν και γράφτηκαν διάφορα περί «περίεργων» μεθοδεύσεων, που οδήγησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Αραβικό κρατίδιο.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε στα μέσα Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, όταν ρωτήθηκε για το Μουντιάλ στο Κατάρ.

«Η ιδέα της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε… δεν ξέρω κι εγώ τι θερμοκρασία, ήταν πάντα μια τρελή ιδέα και δεν μπορεί πραγματικά να εξηγηθεί διαφορετικά, παρά μόνο με διαφθορά», σημείωσε ο κ. Χάμπεκ, μιλώντας σε εμπορικό συνέδριο στο Βερολίνο. Όταν μάλιστα ερωτήθηκε αν ο ίδιος θα παρακολουθήσει τους αγώνες, δήλωσε: «Ποτέ άλλοτε δεν είχα τόσο λίγη διάθεση…».

Γερμανός και να μην θέλει να δει Μουντιάλ, κάτι σημαίνει αυτό…

Επίσης, να σημειωθεί, ότι οι Γαλλικές αρχές έχουν ανοίξει μεγάλο «φάκελο» και ερευνούν υπό ποιες συνθήκες δόθηκε το Μουντιάλ στο Κατάρ. Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…

Την ίδια ώρα, όπως τόνισαν στο GOVNEWS, Έλληνες ευρωβουλευτές, αποτελεί κοινό μυστικό ότι κάποιες πολύ πλούσιες Αραβικές χώρες πλησιάζουν στελέχη της Ευρωβουλής, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.

«Πλησιάζουν όποιους θεωρούν πιο ευάλωτους και τους προσφέρουν διάφορα πλούσια δώρα για να κάνουν τις δουλειές τους, όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε…», μας είπε χαρακτηριστικά Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Να επισημανθεί, ότι το Κατάρ, είναι η χώρα που κρατά ακόμη στην εξουσία των Ερντογάν, καθώς έχει διαθέσει πολλά δισ. δολάρια για να στηρίξει την Τουρκική οικονομία.

Όπως σημειώνουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, όπως το Reuters, η νέα οικονομική ενίσχυση του Κατάρ προς την Τουρκία θα είναι ύψους από 8 έως 10 δισ. δολ.

Πριν από περίπου δύο χρόνια η αραβική χώρα ενίσχυσε με περίπου 15 δισ. δολ.την σύμμαχο της Τουρκία.

Μάλιστα, το Κατάρ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να στείλει στην Τουρκία περίπου 30 μαχητικά Rafale, προκειμένου οι Τούρκοι πιλότοι να εξοικειωθούν με τα αεροσκάφη για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale!

Το βασικό αίτημα του Κατάρ στην Ε.Ε. ήταν να δοθεί βίζα και να μπορούν οι πολίτες του κρατιδίου να επισκέπτονται χωρίς προβλήματα, σχεδόν ελεύθερα, τις χώρες της Ε.Ε.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου αναμένεται η υπόθεση της βίζας να εξεταστεί εκ νέου από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα.

Να σημειωθεί, ότι ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση της Βελγικής δικαιοσύνης, η οποία «βγάζει» τις όποιες ειδήσεις με το «σταγονόμετρο» χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό.

Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν σε ανάλογη περίπτωση στην Ελλάδα.

Θα είχαν βγει στον «αέρα» σε μηδέν χρόνο τα ονόματα των κατηγορουμένων και όλοι οι διάλογοι με τους εισαγγελείς και τους ανακριτές.

Άλλη χώρα το Βέλγιο, με άλλα ήθη και έθιμα…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας