Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔ. Όχθη: Σε πυρά ισραηλινών στρατιωτών αποδίδεται ο θάνατος 16χρονης Παλαιστίνιας

Δ. Όχθη: Σε πυρά ισραηλινών στρατιωτών αποδίδεται ο θάνατος 16χρονης Παλαιστίνιας

Ο ισραηλινός στρατός περιορίστηκε να αναφέρει πως είναι ενήμερος για τις πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο της έφηβης και εξετάζει το συμβάν.

Κατά το ισραηλινό επιτελείο, άνδρες του ισραηλινού στρατού δέχθηκαν πυρά κατά τη διάρκεια εφόδου για τη σύλληψη τριών καταζητούμενων υπόπτων και ανταπέδωσαν.

Στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, βρίσκεται αχανής καταυλισμός προσφύγων, όπου δρουν ανοικτά ένοπλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ και της Χαμάς.

Μαζί με την κοντινή πόλη Νάμπλους, αποτελεί το επίκεντρο της βίας στη Δυτική Όχθη φέτος· ο ισραηλινός στρατός εξαπολύει σχεδόν καθημερινά επιδρομές εκεί, στο πλαίσιο εκστρατείας για την πάταξη της δράσης ένοπλων ομάδων, έπειτα από σειρά επιθέσεων στο Ισραήλ την άνοιξη.

Τουλάχιστον 165 Παλαιστίνιοι, μέλη ένοπλων οργανώσεων και άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη μέχρι στιγμής εντός 2022. Από την άλλη, τουλάχιστον 23 ισραηλινοί πολίτες και οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή επικράτεια και στη Δυτική Όχθη. Έχουν εξάλλου κλιμακωθεί τα επεισόδια ανάμεσα σε εποίκους και Παλαιστίνιους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας