Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚίνα: Επιστροφή στο σημείο μηδέν για την Ουχάν - Σε lockdown 1...

Κίνα: Επιστροφή στο σημείο μηδέν για την Ουχάν – Σε lockdown 1 εκατ. κάτοικοι

Σε καραντίνα μπήκε μια συνοικία στα περίχωρα της κινεζικής μητρόπολης, Ουχάν, μετά των εντοπισμό 4 ασυμπτωματικών κρουσμάτων COVID -19. Το μέτρο επιβλήθηκε στο πλαίσιο της κινεζικής πολιτικής για μηδενικά κρούσματα COVID -19. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά από το 2020 που επιβάλλεται ένα τέτοιο μέτρο στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουχάν, ήταν πόλη στην οποία συνέβη το πρώτο lockdown στον κόσμο για τον κορωνοϊό, καθώς εκεί εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, σχεδόν 1 εκατομμύριο κάτοικοι της συνοικίας Jiangxia της Ουχάν κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και να μη βγαίνουν έξω αν δεν είναι απαραίτητο.

Όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν σταματήσει και οι χώροι διασκέδασης έκλεισαν για τρεις ημέρες.

Οι Αρχές της πόλης εντόπισαν επίσης τέσσερις γειτονιές υψηλού κινδύνου, στους κατοίκους των οποίων απαγόρεψαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Άλλες τέσσερις γειτονιές χαρακτηρίστηκαν ως μεσαίου κινδύνου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή, λίγο αφότου οι Αρχές της Jiangxia ανακοίνωσαν την ανακάλυψη τεσσάρων ασυμπτωματικών λοιμώξεων αργά την Τρίτη. Δύο εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια τακτικών τεστ, ενώ τα άλλα δύο βρέθηκαν μεταξύ των στενών επαφών τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας