Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜπαρτσελόνα: Πούλησε, για 100 εκατ. ευρώ, το 24,5% των Barca Studios

Μπαρτσελόνα: Πούλησε, για 100 εκατ. ευρώ, το 24,5% των Barca Studios

Η Μπαρτσελόνα, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική θέση (το χρέος της ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ) και «κάνει την ανάγκη της φιλότιμο» για να πάρει «μια ανάσα». Ένα από τα δύο… βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα (1/8).

Πρόκειται για πώληση μέρους των δικαιωμάτων από τα Barca studios. Τα οποία, έχουν τη δημιουργία, παραγωγή και εμπορευματοποίηση της οπτικοακουστικής παραγωγής της Μπαρτσελόνα που περιλαμβάνει τη διαχείριση του τηλεοπτικού καναλιού του συλλόγου Barca TV.

Οι «μπλαουγκράνα» ανακοίνωσαν ότι πούλησαν το 24,5% των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων των Barca studios στην εταιρία Socios.com, έναντι 100 εκατ. ευρώ.

Η διοικητική πρόταση για τις κινήσεις που θα έδιναν βαθιά οικοινομική «ανάσα» στον σύλλογο είχαν εγκριθεί κατά τη διάρκεια της ΓΣ που έγινε μέσα του Ιούνη. Τα μέλη της «Μπάρτσα» με 568 ψήφους υπέρ, 65 κατά και 13 λευκά είχαν συμφωνήσει με την εκχώρηση του 49,9% των εμπορικών δικαιωμάτων. Επίσης, με 494 ψήφους υπέρ, 62 κατά και 13 λευκά είχαν συμφωνήσει στην εκχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Από τις δύο αυτές πωλήσεις υπολογίζουν έσοδα περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Να θυμίσουμε πως οι «μπλαουγκράνα» έχουν υπογράψει συμφωνία και με την Spotify ύψους 280 εκατομμυρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας