Πρόεδρος Ταϊβάν: Δεν θα προκαλέσουμε, αλλά θα αμυνθούμε

Η Τσάι Ινγκ-γουέν απάντησε στα κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται κοντά στο νησί, μετά την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι.

Σαφής ήταν η απάντηση που έδωσε σήμερα η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν, στα κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται κοντά στο νησί. Πιο συγκεκριμένα, η Τσάι Ινγκ-γουέν δήλωσε ότι η Ταϊβάν δεν θα προκαλέσει συγκρούσεις, αλλά θα υπερασπιστεί σθεναρά την κυριαρχία και την εθνική της ασφάλεια.

Η Κίνα εκτόξευσε πυραύλους κοντά στα χωρικά ύδατα της Ταϊβάν, μια ημέρα αφότου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, έκανε ένα ταξίδι διατυπώνοντας την αλληλεγγύη της στο αυτοδιοικούμενο νησί.

Στόλτενμπεργκ: Η επίσκεψη της Πελόζι δεν είναι λόγος για να αντιδρά υπερβολικά η Κίνα

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα δεν θα πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

«Η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι δεν είναι λόγος για την Κίνα να αντιδρά υπερβολικά ή να απειλεί την Ταϊβάν ή να χρησιμοποιεί απειλητική ρητορική», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ στο Reuters.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι του ΝΑΤΟ έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ταϊβάν τακτικά όλα αυτά τα χρόνια, και συνεπώς αυτό δεν αποτελεί λόγο για την Κίνα να υπερβάλλει στην αντίδρασή της», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More