Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚαϊλή: Απορρίφθηκε η έφεση, παραμένει προφυλακισμένη για ακόμα δύο μήνες

Καϊλή: Απορρίφθηκε η έφεση, παραμένει προφυλακισμένη για ακόμα δύο μήνες

Παραμένει προφυλακισμένη η Εύα Καϊλή, για ακόμη δύο μήνες, για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, όπως αποφασίστηκε την Παρασκευή (3/3) από τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

Οι δικαστές του Εφετείου ήταν σκληροί απέναντι στην Εύα Καϊλή την προηγούμενη Τρίτη στην ακρόασή της, με τον εισαγγελέα να φέρεται να απαντά στις αναφορές της για το παιδί ότι «ούτως ή άλλως είναι έξω πατέρας του». Κατά την ίδια πηγή ο Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει συναντήσει ήδη μια φορά την κόρη του, η οποία συνεχίζει να μένει με τον παππού της αλλά μπορεί να επισκέπτεται τον πατέρα του.

Προφυλακισμένος παραμένει και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την πλευρά του ιδίου, καθώς νωρίτερα είχε απορριφθεί το αίτημά του και θα παραμείνει στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα.

«Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να κρατήσει τον Mαρκ Ταραμπέλλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή γιατί, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι «η μέση διάρκεια της λεγόμενης προληπτικής κράτησης στο Βέλγιο είναι λίγο περισσότερο από 3 μήνες, αλλά 3 μήνες φυλάκιση για έναν αθώο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι για έναν ένοχο.

Και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση βασίζεται σε ιδιοτελείς κατηγορίες είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αυτό είναι προφανές».

«Τέλος, για να τον φέρουμε πιο κοντά στην οικογένειά του, παρά τον άδικο εγκλεισμό του, πετύχαμε να μεταφερθεί σύντομα σε μια φυλακή πιο κοντά στην οικογένειά του. Είναι καλά νέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας