ΕΕ: Πες τη γνώμη σου για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από σήμερα (17/3) ως τις 14 Απριλίου, συγκεντρώνει τις απόψεις του κοινού για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022.

Από σήμερα (17/3), οι νέοι και οι νέες αλλά και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη νεολαία έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 μέσω μιας νέας πρόσκλησης υποβολής στοιχείων που δημοσιεύτηκε στην πύλη της Επιτροπής «Πείτε την άποψή σας».

Η πρόσκληση υποβολής στοιχείων θα διαρκέσει έως τις 14 Απριλίου 2023. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να συγκεντρώσει τις προτεραιότητες και τις ιδέες των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με  την πολιτική για τη νεολαία, καθώς και για τον τρόπο ενίσχυσης της συμμετοχής των νέων τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, μέσω ειδικών ερευνών, ζητείται η γνώμη των νέων, των ενδιαφερόμενων μερών και των εθνικών συντονιστών που έχουν οριστεί για το Έτος Νεολαίας. Υπάρχει διαθέσιμη ειδική έρευνα για τη νεολαία στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας.

Οι γνώμες αυτές θα ληφθούν υπόψη στην ανακοίνωση της Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, που θα δημοσιευθεί έως το τέλος του 2023, και θα συμβάλουν στους στοχασμούς και τις αναλύσεις στο πλαίσιο της εν εξελίξει ενδιάμεσης αξιολόγησης της στρατηγικής της ΕΕ για τη νεολαία 2019-2027.

Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη δραστηριότητες και ευκαιρίες που στόχο είχε να τιμήσει, να στηρίξει και να προωθήσει τη συνεργασία με τους νέους σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε σχετικά: «Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, προσφέροντας στους νέους και στις νέες από κάθε γωνιά της Ευρώπης μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσουν το όραμά τους! Τώρα είναι η ώρα να ακούσουμε τα σχόλιά τους. Θα τα αξιοποιήσουμε, ώστε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις δράσεις μας μαζί με τους νέους, για τους νέους.»

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More