Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΤηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Μπλίνκεν για τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal...

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ – Μπλίνκεν για τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal που συνελήφθη στη Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν απαίτησε την άμεση απελευθέρωση ενός Αμερικανού δημοσιογράφου, του ρεπόρτερ της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς τον οποίο η Ρωσία κατηγορεί για κατασκοπεία, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε σήμερα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός διαβίβασε τη μεγάλη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την απαράδεκτη κράτηση από τη Ρωσία ενός δημοσιογράφου Αμερικανού πολίτη. Ο υπουργός απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πάτελ.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πως είναι απαράδεκτο η Ουάσινγκτον να πολιτικοποιεί την υπόθεση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για κατασκοπεία στη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως ο Λαβρόφ είπε στον Μπλίνκεν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν πως η μοίρα του Γκέρσκοβιτς θα αποφασιστεί από δικαστήριο. Επανέλαβε τον ισχυρισμό της Ρωσίας, για τον οποίο δεν έχει δώσει δημόσια καμία απόδειξη, ότι ο δημοσιογράφος πιάστηκε “επ΄αυτοφόρω” την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επέστησε “την προσοχή του Μπλίνκεν στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των ρωσικών αρχών, σύμφωνα με τον νόμο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, ανέφερε το υπουργείο.

“Τονίστηκε με έμφαση πως είναι απαράδεκτο αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον και τα δυτικά ΜΜΕ να ανακατεύουν με τη σαφή πρόθεση να δώσουν σε αυτή την υπόθεση πολιτικό χρώμα.”

Η συνδιάλεξη έγινε με πρωτοβουλία του Μπλίνκεν, ανέφερε η ρωσική πλευρά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας