Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΔένδιας: Συναντήθηκε με τον Σεΐχη Υπουργό Al Nahyan, στη Σύνοδο Υπ.Εξ. ΝΑΤΟ...

Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Σεΐχη Υπουργό Al Nahyan, στη Σύνοδο Υπ.Εξ. ΝΑΤΟ – Ουκρανίας την Τρίτη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 4 Απριλίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Επιτροπής ΝΑΤΟ – Ουκρανίας (NUC) σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, σε θέματα σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ουκρανίας, από πλευράς ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.Της συνάντησης της Επιτροπής ΝΑΤΟ – Ουκρανίας θα προηγηθεί σύντομη τελετή εισδοχής της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται τρεις μήνες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα λάβει χώρα στο Βίλνιους, τον Ιούλιο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α. Ε. Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, και προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: Είχα σήμερα τη χαρά να δεχθώ την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah. Ως συνήθως, είχαμε μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κατ’ αρχάς, για την οικονομική μας συνεργασία, η οποία διευρύνεται όλο και περισσότερο σε καινούριους τομείς. Αλλά, επίσης, προχωρήσαμε σε μια ευρύτερη ανάλυση των θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας, τη Μεσόγειο, τον Κόλπο, τη Μέση Ανατολή.

Είχα την ευκαιρία, επίσης, να τον ενημερώσω για την αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και από εκεί και πέρα, να ακούσω τις δικές του σκέψεις για την κατάσταση στον Κόλπο, τις σχέσεις με το Ιράν και τις ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης της οικονομικής μας συνεργασίας, όπως σας είπα προηγουμένως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας