Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕΕ: Διάσκεψη για την κοινωνική ένταξη και την πρόσβαση σε κατάλληλη στέγαση

ΕΕ: Διάσκεψη για την κοινωνική ένταξη και την πρόσβαση σε κατάλληλη στέγαση

Σήμερα (4/4), η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας, Ντούμπραβκα Σούιτσα, θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για την κοινωνική ένταξη και την πρόσβαση σε κατάλληλη στέγαση που διοργανώνει η σουηδική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στη διάσκεψη θα επισημανθούν διάφορες πτυχές της κοινωνικής ένταξης και της πρόσβασης σε κατάλληλη στέγαση και θα συζητηθούν οι κοινές προκλήσεις και πιθανές λύσεις.

Η αντιπρόεδρος κ. Σούιτσα θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία κατά την εναρκτήρια συνεδρία, εστιάζοντας στο πώς η δημογραφική αλλαγή μεταμορφώνει το κοινωνικό και το οικονομικό τοπίο των κοινωνιών μας διαγενεακά, από τα παιδιά έως τους ηλικιωμένους. Θα επισημάνει μέτρα για τη διασφάλιση της ισότητας και της ένταξης και, στο πνεύμα αυτό, θα υπογραμμίσει ότι η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και η διευκόλυνση της ουσιαστικής συμμετοχής των παιδιών είναι καίριας σημασίας για την οικοδόμηση δίκαιων και ανθεκτικών δημοκρατιών.

Θα ακολουθήσουν διάφορες συζητήσεις με επίκεντρο την καταπολέμηση του φαινομένου των αστέγων, την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και τη συμπερίληψη των απόψεών τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, καθώς και το δικαίωμα σε ασφαλή και κατάλληλη στέγαση για τα παιδιά και τις γυναίκες που εκτίθενται σε έμφυλη βία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας