Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕΕ: Δωρεάν επιμόρφωση, στις Βρυξέλλες, για φοιτητές και νέους δημοσιογράφους

ΕΕ: Δωρεάν επιμόρφωση, στις Βρυξέλλες, για φοιτητές και νέους δημοσιογράφους

Σπουδάζετε δημοσιογραφία; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προκηρύξει πρόσκληση για φοιτητές/-ριες δημοσιογραφίας και νέους/-ες δημοσιογράφους στο πλαίσιο του προγράμματος Youth4Regions, το οποίο διοργανώνεται για έβδομη φορά.

Θα επιλεγούν 37 φοιτητές/-ριες δημοσιογραφίας και νέοι/-ες δημοσιογράφοι, οι οποίοι τον Οκτώβριο θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για μια εβδομάδα. Εκεί θα παρακολουθήσουν επιμορφώσεις, θα λάβουν καθοδήγηση από έμπειρους δημοσιογράφους και θα συνεργαστούν μαζί τους στην αίθουσα σύνταξης, ενώ θα επισκεφτούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, καθώς και ΜΜΕ.

Δεκτές γίνονται υποψηφιότητες σε τρεις κατηγορίες (γενική, φωτορεπορτάζ και βίντεο) από κράτη μέλη της ΕΕ, γειτονικές χώρες και υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Όσοι και όσες επιλεγούν θα συμμετάσχουν και στον διαγωνισμό για το βραβείο νέων δημοσιογράφων Megalizzi – Niedzielski, το οποίο θα απονεμηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2023. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καλύψει όλα τα έξοδα συμμετοχής των υποψηφίων στο πρόγραμμα.

Το Youth4Regions είναι ένα πρόγραμμα της Επιτροπής που βοηθάει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες δημοσιογραφίας καθώς και τους νέους και τις νέες δημοσιογράφους να ανακαλύψουν τι κάνει η ΕΕ στην περιφέρειά τους. Πάνω από 170 άτομα από όλη την Ευρώπη έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα από το 2017 που ξεκίνησε μέχρι σήμερα.

Το έντυπο της αίτησης και οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα του προγράμματος ως τις 10 Ιουλίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας