Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕντολή Μπάιντεν για αύξηση της ασφάλειας απόρρητων εγγράφων

Εντολή Μπάιντεν για αύξηση της ασφάλειας απόρρητων εγγράφων

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έδωσε εντολή στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να λάβουν μέτρα για ν’ αυξηθεί η ασφάλεια των απόρρητων πληροφοριών. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα (14/4) σε ανακοίνωσή του, όντας σε δύσκολη θέση μετά τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων.

«Ενώ συνεχίζουμε να καθορίζουμε την αυθεντικότητα αυτών των εγγράφων, διέταξα τις στρατιωτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών να λάβουν μέτρα για περαιτέρω ασφάλεια και περιορισμό της διανομής ευαίσθητων πληροφοριών, και η αρμόδια για την εθνική ασφάλεια ομάδα μας συντονίζεται στενά με τους εταίρους και τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Μπάιντεν. Συγχαίροντας επίσης τις δυνάμεις της τάξης για την έρευνά τους και τη γρήγορη αντίδρασή τους στη διαρροή αυτών των εμπιστευτικών εγγράφων.

Θυμίζουμε ότι ως υπαίτιος της διαρροής φέρεται ο 21χρονος εθνοφρουρός της Πολεμικής Αεροπορίας, Τζακ Τεϊσέιρα, ο οποίος συνελήφθη στο Νορθ Ντάιτον της Μασαχουσέτης την Πέμπτη. Είναι αντιμέτωπος, όπως ενημερώθηκε από δικαστήριο της Βοστώνης, με βαρύτατες κατηγορίες και 15ετή ποινή φυλάκισης. Η ακρόασή του, γνωστοποίησε το γραφείο του Αμερικανού εισαγγελέα στην περιφέρεια της Μασαχουσέτης, έχει οριστεί για την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το BBC, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσιοποίησε τα έγγραφα με τις κατηγορίες που απαγγέλλονται. Είναι μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων ή σχετικού υλικού και μη εξουσιοδοτημένη διατήρηση και διαβίβαση πληροφοριών εθνικής άμυνας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας