Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΝίγηρας: Τουλάχιστον 32 νεκροί από τις πλημμύρες των τελευταίων μηνών

Νίγηρας: Τουλάχιστον 32 νεκροί από τις πλημμύρες των τελευταίων μηνών

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τον Νίγηρα από τον περασμένο Ιούνιο έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 32 ανθρώπων και έχουν επηρεάσει περισσότερους από 66.000, σύμφωνα με τις αρχές της δυτικοαφρικανικής χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, μέχρι τις 14 Αυγούστου είχαν αναφερθεί 15 πνιγμοί και 17 θάνατοι από καταρρεύσεις σπιτιών. 44 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ οι πληγέντες από τη θεομηνία υπολογίζονται σε 66.781.

Στον προηγούμενο απολογισμό, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στις 4 Αυγούστου, οι αρχές του Νίγηρα έκαναν λόγο για 24 νεκρούς και περισσότερους από 50.000 πληγέντες.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι οι Ζίντερ (κεντροανατολικά), Ντίφα (νοτιοανατολικά) και Τιλαμπέρι (νοτιοδυτικά). Οι βροχές προκάλεσαν φθορές σε περισσότερα από 7.000 σπίτια και κατέστρεψαν κέντρα υγείας, καταστήματα και σιταποθήκες.

Η περίοδος των βροχών στον Νίγηρα (από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο) προκαλεί δεκάδες νεκρούς και μεγάλες καταστροφές τα τελευταία χρόνια. Το 2021 είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 70 άνθρωποι, ενώ οι πληγέντες υπολογίστηκαν σε περισσότερους από 200.000, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας