Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕπεισόδια κατά την επίσκεψη Κιλιτσντάρογλου σε σεισμόπληκτη περιοχή

Επεισόδια κατά την επίσκεψη Κιλιτσντάρογλου σε σεισμόπληκτη περιοχή

Περιστατικά θρησκευτικής βίας αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους στην Τουρκία, καθώς έχει αρχίσει η τελευταία φάση πριν από τις κρίσιμες προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές. Η θρησκευτική πόλωση φαίνεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο ύστερα από τη δημόσια παραδοχή του Κιλιτσντάρογλου ότι είναι «Αλεβίτης» αλλά και την επίμονη προβολή του προέδρου Ερντογάν του Σουννιτικού Ισλάμ ως του «σωστού» Ισλάμ (σημείωση: οι Αλεβίτες είναι θρησκευτική και πολιτιστική κοινότητα στην Τουρκία και δευτερευόντως σε άλλες χώρες και διαφέρουν από τους Σουνίτες στην ενδογαμία, την εσωτερική ενότητα και ταυτότητα).

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη χθες κατά την περιοδεία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στη σεισμόπληκτη επαρχία Αντίγιαμαν, όπου επισκέφθηκε νεκροταφείο της περιοχής και στάθηκε μπροστά σε τάφους θυμάτων για να προσευχηθεί. Εκεί, δέχθηκε τον προπηλακισμό ενός άνδρα, που αντέδρασε έντονα, φωνάζοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου δεν ξέρει να προσεύχεται.

Στη συνέχεια ο Κιλιτσντάρογλου και η συνοδεία του επισκέφθηκαν ένα ταφικό μνημείο στην ίδια περιοχή, όπου και πάλι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος κινήθηκαν εναντίον της αυτοκινητοπομπής, επιτέθηκαν φραστικά και σωματικά κατά μελών της συνοδείας του Κιλιτσντάρογλου, χτυπώντας το αυτοκίνητό του και υβρίζοντάς τον. «Μην έρχεστε εδώ», φώναζαν μερικοί.

Μετά από αυτό, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο Κιλιτσντάρογλου ακύρωσε το πρόγραμμά του στην περιοχή και αποφάσισε να επιστρέψει στην Άγκυρα, επειδή ήθελε να αποφύγει μια αιματηρή αντιπαράθεση που θα μπορούσε να επισκιάσει τις εκλογές».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας