Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήEρντογάν: Κατηγορεί την αντιπολίτευση για στήριξη της LGBT κοινότητας

Eρντογάν: Κατηγορεί την αντιπολίτευση για στήριξη της LGBT κοινότητας

 

 

Μια νέα διάσταση αποκτά η πόλωση κατά την προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία. Την πόλωση με βάση τη σεξουαλική ταυτότητα. Ύστερα την στοχοποίηση του Κιλιτσντάρογλου από τον πρόεδρο Ερντογάν μετά την δημόσια παραδοχή του υποψηφίου της αντιπολίτευσης ότι είναι “Αλεβίτης’ -άρα ¨αιρετικός» στα μάτια των ορθόδοξων Σουνιτών που υπερασπίζεται ο πρόεδρος Ερντογάν-, ο Τούρκος πρόεδρος βάζει τώρα στο στόχαστρο και την κοινότητα των LGBT και κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι υποστηρίζουν την κοινότητα, άρα είναι κατά των παραδοσιακών αρχών της μουσουλμανικής οικογένειας.

Μιλώντας χθες στην σεισμόπληκτη επαρχία του Γκαζιαντέπ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στο τέλος της ομιλίας του ότι «το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας (TİP) και το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) είναι υποστηρικτές των LGBT και είναι εναντίον της ιερής δομής της οικογένειας. Τόνισε δε ότι «η 14η Μαΐου θα είναι η ημέρα για να δοθεί ένα μάθημα σε όσους υποστηρίζουν την LGBT και τη βία κατά των γυναικών».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τούρκος πρόεδρος βάζει στο στόχαστρο την τουρκική κοινότητα των LGBT και συχνά σε πολωτικές ομιλίες μίσους χαρακτήρισε τα μέλη της «διεστραμμένους» θέλοντας να τους αντιπαραβάλλει με τους δικούς του υποστηρικτές ως υπόδειγμα καλών Μουσουλμάνων που στηρίζουν την παραδοσιακή οικογένεια. Ωστόσο, η χθεσινή αναφορά στο Γκαζιαντέπ φαίνεται να δείχνει ότι ο τούρκος πρόεδρος ενώπιον μιας αμφίβολης νίκης του στις 14 Μαΐου, θα εντείνει την πολωτική του ρητορική σε ακραίο βαθμό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας