Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΓερμανία: Φορτηγίδα προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση στον ποταμό Ρήνο

Γερμανία: Φορτηγίδα προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση στον ποταμό Ρήνο

Περίπου 20 πλοία έχουν ακινητοποιηθεί στον Ρήνο, όπου η χαμηλή στάθμη των υδάτων προκαλεί ήδη προβλήματα αυτό το καλοκαίρι, καθώς σήμερα υπέστη μηχανική βλάβη μια φορτηγίδα, με αποτέλεσμα να κλείσει ένα τμήμα του ποταμού.

Το σκάφος, που μετέφερε φορτίο βάρους 1.660 τόνων, αναγκάστηκε να ρίξει άγκυρα λόγω της βλάβης κοντά στο Κάουμπ και απέκλεισε την κυκλοφορία ανάμεσα στις πόλεις Ζανκτ Γκόαρ και Όμπερβέσελ. Ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής διοίκησης Ναυτιλίας και Υδάτινων Διόδων της Γερμανίας ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι τα πλοία αρχίζουν να συσσωρεύονται και «όλα τα αγκυροβόλια είναι γεμάτα μέχρι το Μάιντς», μια πόλη που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Ομπερβέσελ.

Η κυκλοφορία στον ποταμό, και στις δύο κατευθύνσεις, αναμένεται πάντως ότι θα αποκατασταθεί εντός της ημέρας. Οι αρχές τόνισαν ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στη χαμηλή στάθμη των υδάτων, που έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ σε ορισμένα σημεία, λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων.

Εκτιμούν μάλιστα ότι η κατάσταση στον ποταμό θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, αφού οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές στην περιοχή. Η στάθμη ενδέχεται να ανέβει κατά 50 εκατοστά ή και περισσότερο μέχρι τα τέλη της επομένης εβδομάδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας