Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΝυρεμβέργη: Έντονες επικρίσεις για προεκλογικές αφίσες του Ερντογάν

Νυρεμβέργη: Έντονες επικρίσεις για προεκλογικές αφίσες του Ερντογάν

Η ένταση που υπάρχει, λόγω των εκλογών, στην Τουρκία… ταξίδεψε στη Γερμανία. Αιτία η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νυρεμβέργης να επιτρέψει την ανάρτηση προεκλογικών αφισών από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλοί Γερμανοί επέκριναν έντονα την απόφαση. Ο πρώην πολιτικός των Πρασίνων, ο Βόλκερ Μπεκ, δήλωσε στην εφημερίδα Bild πως ο Ερντογάν και το κόμμα του είναι «αντιδημοκράτες» που «δηλητηρίαζαν το πολιτικό κλίμα στη Γερμανία».

Από την πλευρά του το Δημοτικό Συμβούλιο Νυρεμβέργης -σε ανάρτησή στον λογαριασμό του το Twitter- ανέφερε: «Λόγω της προεκλογικής εκστρατείας εγκρίναμε την τοποθέτηση 25 αφισών έξω από την παλιά πόλη (…) από τις 22 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου.

Στεκόμαστε ουδέτεροι τόσο σε γερμανικές όσο και σε ξένες προεκλογικές εκστρατείες. Όλοι έχουν το δικαίωμα να αναρτούν αφίσες μέσα στα πλαίσια του νόμου». Επισημαίνοντας ότι δεν ζήτησαν άλλα πολιτικά κόμματα άδεια ανάρτησης αφισών, προσθέτοντας πως αν το είχαν κάνει θα είχε δώσει έγκριση και σε αυτά.

Να θυμίσουμε πως το δικαίωμα να ψηφίσουν οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό άρχισε να ασκείται την περασμένη Πέμπτη και θα διαρκέσει ως τις 9 Μαΐου. Μόνο στη Γερμανία, όπου ζει η μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα στο εξωτερικό, έχουν δημιουργηθεί 26 εκλογικά τμήματα. Ο Ερντογάν υπολογίζει στις ψήφους των περίπου 1,5 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη χώρα για τις κρίσιμες προεδρικές και κοινοβουλευτικές τουρκικές εκλογές.

Στις τουρκικές προεδρικές εκλογές του 2018, η Γερμανία βρέθηκε στο κέντρο μιας έντονης διαμάχης, με τον πρόεδρο Ερντογάν να κατηγορεί τις γερμανικές αρχές ότι εμποδίζουν τις προσπάθειες της προεκλογικής εκστρατείας του στη χώρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας