Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣτο Βερολίνο ο Ομπάμπα: Έκκληση για το κλίμα, συναντήσεις με Μέρκελ...

Στο Βερολίνο ο Ομπάμπα: Έκκληση για το κλίμα, συναντήσεις με Μέρκελ και Σολτς

Τριήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποίησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Αποκορύφωμα ήταν η εμφάνισή του και ομιλία του στο κοινό το βράδυ της Τετάρτης (3/5). Στο επίκεντρο της ομιλίας του ήταν η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στο τέλος της ομιλίας- μετά από 60 λεπτά – ο Μπαράκ Ομπάμα απευθύνθηκε απευθείας στο κοινό του με έκκληση να δραστηριοποιηθεί για να αποτρέψει την κλιματική αλλαγή. «Αυτό που μου δίνει ελπίδα είναι η επόμενη γενιά», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. «Όταν ταξιδεύω στον κόσμο, διαπιστώνω ότι αυτή η γενιά νέων είναι έξυπνη, ιδεαλιστική και καινοτόμος».

Προσπαθώντας να ενθαρρύνει την δράση για την προστασία του κλίματος τόνισε: “Θέλω να σας πω ότι είναι μια χαρούμενη ευθύνη. Είναι μεγάλο προνόμιο να επηρεάζω και να βελτιώνω αυτόν τον κόσμο.” Ταυτόχρονα απηύθυνε και έκκληση για τις μεγαλύτερες γενιές: «Για τους ηλικιωμένους εδώ, το μήνυμά μου είναι: Φύγε από το δρόμο τους».

Για μία ακόμα φορά ο πρώην επικεφαλής του Λευκού Οίκου έδειξε ότι είναι ανθρώπινα προσιτός, παραδεχόμενος ότι δεν είναι αλάνθαστος. «Ρωτήστε τη γυναίκα μου τη Μισέλ, κάνω λάθος δέκα φορές την ημέρα», είπε αστειευόμενος ο 61χρονος πολιτικός.

Με την άφιξή του στο Βερολίνο την Τρίτη το βράδυ δείπνησε με την πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ την Τετάρτη το μεσημέρι είχε ιδιωτικό γεύμα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας