Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΕκλογές στην Τουρκία – Τα πρώτα αποτελέσματα: Ερντογάν 52,85% – Κιλιτσντάρογλου 41,23%

Εκλογές στην Τουρκία – Τα πρώτα αποτελέσματα: Ερντογάν 52,85% – Κιλιτσντάρογλου 41,23%

 

Έκλεισαν στην Τουρκία οι κάλπες με βασικούς αντιπάλους τον απερχόμενο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία επί δύο δεκαετίες και τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου. Σύμφωνα με τις πρώτες καταμετρήσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προβάδισμα.

 

Το HABERTURK μεταδίδει πως με βάση το 38,3% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 52,85% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 41,23%.

 

Από την άλλη πλευρά, πηγές του Κιλιτσντάρογλου αναφέρουν στο Reuters ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προηγείται με μικρή διαφορά του Ερντογάν. Νωρίτερα, ο Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι διαβλέπει μια θετική εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα.

 

Μεγάλη η επιρροή Ερντογάν στην επαρχία

 

Για να υπάρξει πιο σαφή εικόνα, εύλογο θα ήταν να «περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση». Τόνισε ότι φαίνεται από την αρχή να προηγείται με τόσο μεγάλο ποσοστό ο Ερντογάν, διότι η καταμέτρηση ξεκινά από περιφέρειες και όχι μεγάλα αστικά κέντρα. Στην επαρχία ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μεγαλύτερη επιρροή.

 

Αισιόδοξοι στο «στρατόπεδο» του Κιλιντσντάρογλου

 

Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τα πρώτα αποτελέσματα που έβγαιναν επί του συνόλου, «άγγιζαν» ακόμη και το 80% υπέρ του Ερντογάν. «Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για το πώς πρόκειται να εξελιχθεί η βραδιά», σημείωσε ο απεσταλμένος. Υπογράμμισε ακόμη ότι στο «στρατόπεδο» του Κιλιτσντλάρογλου, όπου βρίσκεται, είναι αρκετά αισιόδοξοι ότι το προβάδισμα του Ερντογάν θα ανατραπεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας