Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΑυστρία: Ακούστηκαν νεοναζιστικά μηνύματα σε τραίνο

Αυστρία: Ακούστηκαν νεοναζιστικά μηνύματα σε τραίνο

Η αυστριακή εταιρία σιδηροδρόμων ÖBB κατέθεσε μήνυση σε βάρος δύο προσώπων, μετά τη μετάδοση που φέρεται να έγινε την Κυριακή με ηχητική ανακοίνωση μέσα σε τραίνο, ναζιστικών χαιρετισμών και ομιλιών του πρώην δικτάτορα Γερμανού Αδόλφου Χίτλερ (1933-1945).

«Τα μεγάφωνα τα χειρίστηκαν» τρίτα πρόσωπα, δήλωσε -μετά το περιστατικό που προκάλεσε αγανάκτηση- σήμερα (15/5) στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Μπερνχάρντ Ρίντερ.

Σύμφωνα με την ÖBB, οι δύο ύποπτοι κατάφεραν να έχουν πρόσβαση με ένα κλειδί στο σύστημα ηχητικών ανακοινώσεων του τραίνου και δεν διαπιστώθηκε καμιά επίθεση στο πληροφοριακό σύστημα.

Οι δύο ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία μετά την ανάλυση που έγινε στο υλικό από τις οθόνες παρακολούθησης που υπήρχαν στο τραίνο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μεταξύ της πόλης Σανκτ Πέλτεν (ανατολικά) και της πρωτεύουσας Βιέννης. Δεν πρόκειται για υπαλλήλους της εταιρίας. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα.

Η Αυστρία, που προσαρτήθηκε στο γερμανικό Γ΄Ράιχ το 1938, έχει ορισμένους από τους πιο αυστηρούς νόμους παγκοσμίως κατά της άρνησης του Ολοκαυτώματος και των νεοναζιστικών δράσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας