Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕθνικές Εκλογές 2023 - Διεθνή ΜΜΕ: Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για...

Εθνικές Εκλογές 2023 – Διεθνή ΜΜΕ: Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για πρώτη φορά από την ανάκαμψη της οικονομίας

Στην εκλογική διαδικασία που διεξάγεται στην Ελλάδα είναι στραμμένο το βλέμμα των ΜΜΕ διεθνώς. Τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου εστιάζουν τόσο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ύστερα από τα χρόνια των μνημονίων όσο και στο νέο εκλογικό σύστημα που εφαρμόζεται σε αυτές τις εκλογές.

«Οι κάλπες στην Ελλάδα άνοιξαν, είναι οι πρώτες εκλογές μετά την έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης» γράφει το δίκτυο Euronews.

Οι βουλευτικές εκλογές, όπως επισημαίνεται, διεξάγονται στην Ελλάδα με την οικονομία να έχει ανακάμψει και τη χώρα να έχει βγει από το πρόγραμμα ισχυρής εποπτείας και τη δημοσιονομική κρίση.

Η αγγλόφωνη έκδοση της DW εστιάζει, με τη σειρά της, στο σύστημα της απλής αναλογικής σε αυτές τις εκλογές.

«Ενδέχεται να διεξαχθεί και δεύτερος γύρος εκλογών» σημειώνεται στο δημοσίευμα στο οποίο προστίθεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκρίνει στα βασικά επιτεύγματα της τετραετίας του και τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

To πρακτορείο Reuters, με τη σειρά του, σημειώνει ότι παράλο που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η αλλαγή στο εκλογικό σύστημα ενδέχεται να δυσχεράνει την επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας