Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕλεύθερη με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή, παραμένουν οι περιοριστικοί όροι

Ελεύθερη με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή, παραμένουν οι περιοριστικοί όροι

«Απαλλάχθηκε», με απόφαση της εισαγγελίας Βρυξελλών,  από το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, η Εύα Καϊλή. 

Όπως έγινε γνωστό, η Ελληνίδα πολιτικός, η οποία κατηγορείται για ένα από τα πιο σημαντικά σκάνδαλα διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι πλέον ελεύθερη με περιοριστικούς που όμως δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη από τον Βέλγο δικαστή κατά της διαφθοράς, ενώ ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Eric Van Duyse δήλωσε ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι ελεύθερη με δικαστική επιτήρηση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2022 στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο του Qatargate. Αποφυλακίστηκε στις 14 Απριλίου, ενώ της είχε επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική σήμανση. Όπως δήλωσε όμως ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας δήλωσε ότι το μέτρο δεν θεωρείται απαραίτητο για τη συνέχιση της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωβουλευτής κατηγορείται για την υπόθεση του Qatargate, του σκανδάλου που αφορά σε φερόμενη διαφθορά μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπαλλήλων των θεσμών και οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για λογαριασμό κυβερνητικών αξιωματούχων του Κατάρ και του Μαρόκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της είχαν προαναγγείλει ότι θα υποβάλλουν σχετικό αίτημα, προκειμένου η ίδια να μπορέσει να ασκεί τα καθήκοντά της ως ευρωβουλευτής. Χαρακτηριστικά, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε δηλώσει ότι «στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας