Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣτην προσέλκυση ψηφοφόρων επικεντρώνονται οι δύο υποψήφιοι στην Τουρκία

Στην προσέλκυση ψηφοφόρων επικεντρώνονται οι δύο υποψήφιοι στην Τουρκία

Στην Τουρκία, μία μέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες η ένταση ανάμεσα σε Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου έχει ανέβει κατακόρυφα.

Λιγότερες από 24 ώρες έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία, ενώ σε λίγες ώρες από τώρα τίθενται σε ισχύ οι προεκλογικές απαγορεύσεις και σταματά κάθε προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων. Το σημείο στο οποίο επικεντρώνονται και οι δύο υποψήφιοι είναι να προσελκύσουν όσο μπορούν περισσότερους ψηφοφόρους, να αυξήσουν την προσέλευσηγιατί προσδοκούν ότι μέσα από αυτό θα μπορέσουν να αποσπάσουν και τη νίκη.

Οι πρώτες ενδείξεις όσον αφορά τους Τούρκους του εξωτερικού είναι ενδεικτικές. Η συμμετοχή ξεπέρασε τον πρώτο γύρο και ήδη οι Τούρκοι απόδημοι που ψήφισαν έχουν φτάσει το 1.900.000. Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, η Δύση φαίνεται ότι αλλάζει στάση και αρχίζει να αποδέχεται ότι νικητής των εκλογών θα είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ότι την επόμενη πενταετία θα τον έχουν απέναντί τους. Ενδεικτικό το δημοσίευμα του Economist που κάνει λόγο ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να κερδίσει τις εκλογές.

Το επίδικο σε αυτές τις εκλογές είναι η οικονομία της επόμενης ημέρας, το στοίχημα της επόμενης ημέρας. Ωστόσο λίγα ακούστηκαν για την οικονομία, ενώ αυτό που κυριάρχησε μεταξύ των δύο γύρων ήταν ένας έντονα εθνικιστικός λόγος.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σήμερα κατήγγειλε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι του επιβάλλει συσκότιση, καθώς χθες το εποπτικό όργανο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, των παρόχων δηλαδή, απαγόρευσε στις εταιρείες να μεταδίδουν μηνύματα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και αυτό λίγη ώρα μετά από το μήνυμα που είχε στείλει ότι μετά τις εκλογές, αν είναι στην κυβέρνηση, θα διαγράψει τους τόκους των πιστωτικών καρτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας