Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΦρίκη στην Γαλλία: Άνδρας μαχαίρωσε 8 παιδιά σε παιδική χαρά

Φρίκη στην Γαλλία: Άνδρας μαχαίρωσε 8 παιδιά σε παιδική χαρά

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανέν έγραψε στο Twitter ότι ο δράστης “συνελήφθη χάρη στην ταχεία αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας”.

Οκτώ μικρά παιδιά και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν σε μαζική επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ανσύ στις γαλλικές Άλπεις, δήλωσαν πηγές της αστυνομίας στο Reuters την Πέμπτη. Τρία από τα παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε μια ομάδα παιδιών ηλικίας περίπου τριών ετών στις 9:45 π.μ. (0745 GMT) την Πέμπτη σε ένα πάρκο κοντά στη λίμνη της πόλης, δήλωσε στο AFP μια πηγή ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί και ένας τοπικός αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανέν έγραψε στο Twitter ότι ο δράστης “συνελήφθη χάρη στην ταχεία αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας“.

Ένας τοπικός βουλευτής, ο Antoine Armand, έγραψε στο Twitter ότι παιδιά δέχθηκαν επίθεση σε μια παιδική χαρά. Ο ίδιος χαρακτήρισε την επίθεση «αποτρόπαια».

Στο Παρίσι, οι νομοθέτες διέκοψαν τη συζήτηση για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα, ανέφερε το BFMTV.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Γαλλία, Θωμαΐς Παπαϊωάννου, μάρτυρες λένε ότι ο δράστης φορούσε τουρμπάνι. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο δράστης είναι Σύριος αιτών άσυλο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας