Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήSunday Times: Πειράματα με μεταλλαγμένους κορωνοϊούς έκαναν οι Κινέζοι στη Γουχάν όταν...

Sunday Times: Πειράματα με μεταλλαγμένους κορωνοϊούς έκαναν οι Κινέζοι στη Γουχάν όταν ξέσπασε η πανδημία

Τις έρευνες χρηματοδοτούσε ο κινεζικός στρατός για την παραγωγή βιολογικών όπλων, σύμφωνα με έρευνες των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτιου Ιολογίας της Γουχάν σε συνεργασία με τον κινεζικό στρατό φέρονται να πραγματοποιούσαν επικίνδυνα πειράματα με τους πιο θανατηφόρους κορωνοϊούς στον κόσμο, προκειμένου να δημιουργήσουν έναν μεταλλαγμένο ιό, ακριβώς τη χρονική στιγμή που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19, όπως αποκαλύπτουν οι Sunday Times επικαλούμενοι απόρρητα έγγραφα σχετικά με τις έρευνες για την υπόθεση που διεξάγουν οι ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχουν δημοσιευμένες πληροφορίες για τα πειράματα είναι επειδή οι εργασίες γίνονταν σε συνεργασία με ερευνητές από τον κινεζικό στρατό, ο οποίος το χρηματοδοτούσε για να παραχθούν βιολογικά όπλα.

Οι Sunday Times εξέτασαν εκατοντάδες έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων εμπιστευτικών αναφορών, εσωτερικών σημειωμάτων, επιστημονικών δημοσιεύσεων και αλληλογραφίας μέσω e-mail που ελήφθησαν μέσω πηγών ή από ακτιβιστές υπέρ της ελεύθερης ενημέρωσης τα τελευταία τρία χρόνια από την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει εάν ο κορωνοϊός που έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή των ανθρώπων διέρρευσε  πράγματι από το εργαστήριο, καθώς η εξεύρεση πειστικών αποδείξεων παρεμποδίζεται από τις αρχές της Κίνας. Παρόλα αυτά, η νέα έρευνα παρουσιάζει την πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβη στο εργαστήριο της Γουχάν.

Οι ερευνητές για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ύστερα από την υποκλοπή και εξέταση άκρως απόρρητων επικοινωνιών και επιστημονικών ερευνών και πιστεύουν ότι οι Κινέζοι επιστήμονες εκτελούσαν ένα μυστικό πρόγραμμα επικίνδυνων πειραμάτων, το οποίο προκάλεσε διαρροή από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Οι Sunday Times εξέτασαν εκατοντάδες έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων εμπιστευτικών εκθέσεων, εσωτερικών σημειωμάτων, επιστημονικών εγγράφων και αλληλογραφίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέκτησαν είτε μέσω πηγών είτε από δημοσιεύματα ακτιβιστών υπέρ της ελεύθερης ενημέρωσης σε βάθος των τελευταίων τριών ετών, από το 2020 οπότε και ξέσπασε η πανδημία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας