Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΦινλανδία: Σκληραίνει τη μεταναστευτική πολιτική της

Φινλανδία: Σκληραίνει τη μεταναστευτική πολιτική της

Η νέα κυβέρνηση στη Φινλανδία θ' αυστηροποιήσει τη μεταναστευτική της πολιτική. Ακόμα και η οικογενειακή επανένωση θα γίνει πιο δύσκολη.

Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας δεξιάς-ακροδεξιάς στη Φινλανδία, παρουσίασε σήμερα (16/6) τον κυβερνητικό της οδικό χάρτη, στον οποίο περιλαμβάνεται η υιοθέτηση μιας αυστηρότερης μεταναστευτικής πολιτικής.

«Είμαι χαρούμενη που με τους εταίρους μας […] καταλήξαμε σε συμφωνία γύρω από […] μια αλλαγή προτύπου στη μεταναστευτική πολιτική». Αυτό δήλωσε στα ΜΜΕ η επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού, αντιμεταναστευτικού Κόμματος των Φινλανδών, Ρίικα Πούρα.

Το Κόμμα των Φινλανδών θα αναλάβει επτά υπουργικούς θώκους, συμπεριλαμβανομένου αυτού του υπουργείου Εσωτερικών, που επιβλέπει ζητήματα μετανάστευσης.

Οι προϋποθέσεις για την απόκτηση άδειας μόνιμης διαμονής ή υπηκοότητας θα γίνουν αυστηρότερες, οι άδειες διαμονής που χορηγούνται υπό καθεστώς διεθνούς προστασίας θα είναι προσωρινές και η διάρκειά τους ίση με την ελάχιστη ισχύουσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε η Πούρα.

«Από δω και στο εξής, το καθεστώς διεθνούς προστασίας μπορεί να ανακληθεί αν (το εν λόγω άτομο) ταξιδέψει για διακοπές στη χώρα καταγωγής του», διευκρίνισε, τονίζοντας ότι και η οικογενειακή επανένωση θα γίνει πιο δύσκολη.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο -αρχηγός του συντηρητικού κόμματος Εθνικός Συνασπισμός (NCP) που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου- σχημάτισε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με το Κόμμα των Φινλανδών, το ακροδεξιό κόμμα που ήρθε δεύτερο στις εκλογές, καθώς και με δύο άλλα μικρά δεξιά κόμματα.

Οι συνομιλίες για τον συνασπισμό, που ξεκίνησαν στις 2 Μαΐου και συνήθως διαρκούν κατά μέσο όρο ένα μήνα, διήρκεσαν περισσότερο λόγω των διαφορών, ιδίως όσον αφορά την κλιματική πολιτική και τη μετανάστευση, αλλά και την αναπτυξιακή βοήθεια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας