Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΡωσία: Τι κρύβεται πίσω από τον θάνατο του προέδρου της Lukoil

Ρωσία: Τι κρύβεται πίσω από τον θάνατο του προέδρου της Lukoil

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί ο θάνατος του προέδρου της Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ, οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς αλλά και του ρωσικού τύπου ο Μαγκάνοφ έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα όπου νοσηλευόταν. Ο πετρελαϊκός κολοσσός σε ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μαγκάνοφ, κάνοντας λόγο για «σοβαρή ασθένεια».

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Lukoil, ο οποίος νοσηλευόταν σε κεντρικό νοσοκομείο της Μόσχας πέθανε από τα τραύματά του. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Μαγκάνοφ είναι ο τελευταίος ανάμεσα σε σειρά υψηλόβαθμων στελεχών ρωσικών επιχειρήσεων που πεθαίνουν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Οι ανακριτικές αρχές υποστήριξαν στα ρωσικά ΜΜΕ ότι διεξάγεται έρευνα στο σημείο, προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου του Μαγκάνοφ. Παρόλα αυτά, πηγές του πρακτορείου TASS υποστηρίζουν ότι ο Μαγκάνοφ αυτοκτόνησε, κάτι το οποίο άνθρωποι από το περιβάλλον του διαψεύδουν.

Η τοποθέτηση του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Lukoil, μέσω ανακοίνωσης του διοικητικού συμβουλίου της, είχε ζητήσει τον τερματισμό της διαμάχης το συντομότερο δυνατό, εκφράζοντας, παράλληλη, τη συμπάθειά της στα θύματα της τραγωδίας.

Η Lukoil είναι μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Ρωσίας. Στην ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στις διοικητικές δυνατότητες του Μαγκάνοφ, στις οποίες οφείλεται και η εξέλιξή της σε μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες του κόσμου. Ο Μαγκάνοφ ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία το 1993 και, το 2020, ανέλαβε καθήκοντα προέδρου. Το 2019, βραβεύτηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν για το έργο του συνολικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας