Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή«Nord Stream 1»: Έκλεισε τη στρόφιγγα η GAZPROM

«Nord Stream 1»: Έκλεισε τη στρόφιγγα η GAZPROM

Ο ενεργειακός «πόλεμος» ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση κορυφώνεται. Από σήμερα (3/9) τα ξημερώματα, όπως γνωστοποίησε η GAZPROM, η ροή του αγωγού φυσικού αερίου είναι μηδενική.
Θυμίζουμε ότι χθες η διαχειρίστρια εταιρεία είχε ανακοινώσει παράταση στον χρόνο αναστολής για την παροχή στην Ευρώπη, επικαλούμενη διαρροή λαδιού στην τουρμπίνα του σταθμού συμπίεσης διαχειρίστρια εταιρεία. Χωρίς, πάντως, να γνωστοποιήσει πότε θα γίνουν οι επισκευές του τεχνικού προβλήματος και θα επαναλειτουργήσει ο αγωγός.

Από την πλευρά της η «Siemens Energy» που κάνει τις επισκευές υποστήριξε ότι «η διαρροή λαδιού δε συνιστά λόγο διακοπής», γιατί δεν επηρεάζει τη λειτουργία μιας τουρμπίνας. Επισημάινοντας ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν δεν είχε κλείσει η στρόφιγγα. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν της έχουν ανατεθεί, προς το παρόν, εργασίες συντήρησης.

Η Κομισιόν κατηγορεί τη Gazprom για αναξιοπιστία και τη Ρωσία για κυνισμό. Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ επισήμαναν πως η Μόσχα χρησιμοποιεί την ενέργεια για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας