Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔιάγγελμα Πούτιν: «Εγκληματική δραστηριότητα της Wagner, θα λογοδοτήσουν»

Διάγγελμα Πούτιν: «Εγκληματική δραστηριότητα της Wagner, θα λογοδοτήσουν»

Ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε απόψε (26/6) διάγγελμα για την ανταρσία της Wagner. Χαρακτήρισε εγκληματική της δραστηριότητά της αλλά πατριώτες τα περισσότερα μέλη της.

Διάγγελμα έκανε απόψε (26/6) ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικό με τα γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου και την ανταρσία της Wagner.

Μίλησε για «για εγκληματική δραστηριότητα που στοχεύει στην αποδυνάμωση της χώρας» και τόνισε: «Οποιεσδήποτε απόπειρες εκβιασμού για την οργάνωση εσωτερικής αναταραχής είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Οι οργανωτές της εξέγερσης, έχοντας προδώσει τη χώρα, πρόδωσαν αυτούς που ήταν μαζί τους». Διαβεβαιώνοντας πως οι οργανωτές της ανταρσίας από τη μισθοφορική εταιρία «θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

Ο κύριος Πούτιν επισήμανε πως οι μισθοφόροι έχουν την επιλογή να υπογράψουν συμβόλαιο με το υπουργείο Άμυνας και να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό, απλά να επιστρέψουν στις οικογένειές τους ή να μεταβούν στη Λευκορωσία. Υποσχόμενος «σε όσους από την Βάγκνερ επιθυμούν να πάνε στην Λευκορωσία, ότι θα τηρήσω την υπόσχεση μου».

Είπε πως «η πλειοψηφία των διοικητών και των μαχητών της Wagner είναι πατριώτες. Χρησιμοποιήθηκαν κρυφά εναντίον των αδερφών τους». Τους ευχαρίστησε που απέτρεψαν την αιματοχυσία και πρόσθεσε πως η Ουκρανία και η Δύση ήθελαν οι Ρώσοι να σκοτωθούν μεταξύ τους.

Τόνισε πως «από την αρχή των γεγονότων, ελήφθησαν μέτρα, βάσει των άμεσων οδηγιών μου, ώστε να αποφευχθεί μια μεγάλη αιματοχυσία». Αλλά ξεκαθάρισε πως η ανταρσία θα είχε κατασταλεί αν είχε φτάσει στη Μόσχα, καθώς από την αρχή το Κρεμλίνο ήταν προετοιμασμένο και πήρε τις «απαραίτητες αποφάσεις για να εξουδετερώσει την απειλή».

Επίσης, ευχαρίστησε τους Ρώσους πολίτες για τον πατριωτισμό, την αντοχή και την ενότητά τους. «Σχεδόν το σύνολο της ρωσικής κοινωνίας ενώθηκε για να υπερασπιστεί την πατρίδα του. Το πατριωτικό αίσθημα όλων είναι αυτό που έσωσε τη χώρα μας. Αυτή η αλληλεγγύη των πολιτών έδειξε ότι κάθε εκβιασμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει», ανάφερε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας