Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠούτιν για την ανταρσία της Wagner: Ο ρωσικός λαός εναντίον των στασιαστών

Πούτιν για την ανταρσία της Wagner: Ο ρωσικός λαός εναντίον των στασιαστών

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ρώσων πιλότων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της ανταρσίας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε απευθυνόμενος σήμερα σε περίπου 2.500 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Ρωσίας, της Εθνικής Φρουράς και στρατιωτικές μονάδες ότι ο λαός και οι ένοπλες δυνάμεις τάχθηκαν μαζί εναντίον της αποτυχημένης ανταρσίας των μισθοφόρων το Σάββατο.

Στην συγκέντρωση που έλαβε χώρα σε μα πλατεία στο συγκρότημα του Κρεμλίνου, ο Πούτιν εμφανίσθηκε μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Οι μαχητές της οργάνωσης Wagner είχαν ζητήσει την απόλυση του κατά την διάρκεια της ανταρσίας και της προέλασής τους προς την Μόσχα.

Ο Πούτιν ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ρώσων πιλότων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της ανταρσίας.

Ακλόνητος παραμένει ο Πούτιν από την αποτυχημένη ανταρσία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί με την γνώμη των «ψευτοειδικών», όπως την χαρακτήρισε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ότι η σύντομη ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner το σαββατοκύριακο κλόνισε τη θέση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κρεμλίνο παρουσιάζει τον ρώσο ηγέτη ως κάποιον που έδρασε με σύνεση για να αποφευχθεί το “χειρότερο δυνατό σενάριο” με το να δώσει χρόνο στις συνομιλίες για να προκύψει μια συμφωνία, η οποία και τερμάτισε την ανταρσία χωρίς περαιτέρω αιματοχυσία.

Το Σάββατο σκοτώθηκαν πιλότοι ρωσικών ελικοπτέρων αφού διατάχθηκαν να επιτεθούν σε κομβόι της μισθοφορικής οργάνωσης που κατευθυνόταν προς την Μόσχα, το οποίο και τους κατέρριψε. Ωστόσο, αποφεύχθηκε κλιμάκωση και ευρύτερη σύγκρουση.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η ανταρσία έδειξε εν τέλει πόσο συσπειρωμένη γύρω από τον Πούτιν είναι η ρωσική κοινωνία.

«Το επίπεδο της λαϊκής συσπείρωσης γύρω από τον πρόεδρο είναι πολύ υψηλό. Τα γεγονότα αυτά έδειξαν πόσο συσπειρωμένη είναι η κοινωνία γύρω από τον πρόεδρο», είπε ο Πεσκόφ.

Ερωτηθείς αν η θέση του Ρώσου ηγέτη “κλονίστηκε” από τα δραματικά γεγονότα, ο Πεσκόφ απάντησε: «Δεν συμφωνούμε. Υπάρχει τώρα μια ακραία συναισθηματική υστερία ανάμεσα στους ειδικούς, τους ψευτοειδικούς, τους πολιτικούς επιστήμονες και τους ψευτοπολιτικούς. Επίσης διαδίδεται μέσα από ορισμένα υστερικά νέα μέσα ενημέρωσης, από το Ίντερνετ και πάει λέγοντας. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας