Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ Λουκασένκο υποστηρίζει ότι απέτρεψε εξόντωση Πριγκόζιν μ' εντολή Πούτιν

Ο Λουκασένκο υποστηρίζει ότι απέτρεψε εξόντωση Πριγκόζιν μ’ εντολή Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας ισχυρίστηκε σήμερα (27/6) ότι απέτρεψε εντολή δολοφονίας του Πριγκόζιν από τον Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, ανέφερε σήμερα (27/6) ότι είπε στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, να μην δολοφονήσει -κατά τη διάρκεια της ανταρσίας της μισθοφορικής οργάνωσης- το αφεντικό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Είπα στον Πούτιν: μπορούμε να τον σκοτώσουμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είτε με την πρώτη προσπάθεια είτε με τη δεύτερη. Αλλά του είπα: μην το κάνεις», είπε ο Λουκασένκο μιλώντας σε Λευκορώσους αξιωματούχους, σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε στο Telegram.

 

Ο Λευκορώσος Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ο Πριγκόζιν έφτασε στη Λευκορωσία, αφού έλαβε «εγγυήσεις ασφαλείας» τις οποίες έδωσε ο Πούτιν χθες κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του. Ο Πούτιν έχει επανειλημμένα ευχαριστήσει τον Λουκασένκο για τη μεσολάβησή του για τον τερματισμό της σύντομης ανταρσίας της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Ο ηγέτης του καθεστώτος της Λευκορωσίας, επίσης, είπε πως η χώρα του θα επωφεληθεί από την «εμπειρία» των μαχητών της Wagner. Πάντως, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, διευκρίνισε πως η Λευκορωσία δεν χτίζει στρατόπεδα για την οργάνωση, αλλά θα φιλοξενήσει τους μαχητές της αν αυτοί θέλουν.

«Τους προσφέραμε μια από τις εγκαταλειμμένες στρατιωτικές βάσεις. Με χαρά -έχουμε φράχτη, έχουμε τα πάντα- στήστε τις σκηνές σας», είπε ο Λουκασένκο.

Ο ίδιος δήλωσε παράλληλα ότι δεν σχεδιάζεται να ανοίξει κανένα κέντρο στρατολόγησης της Wagner στη Λευκορωσία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας