Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΖελένσκι: Άμεσα οικονομική βοήθεια από ΕΕ, ανάγκη νέων κυρώσεων σε Ρωσία

Ζελένσκι: Άμεσα οικονομική βοήθεια από ΕΕ, ανάγκη νέων κυρώσεων σε Ρωσία

Την άμεση καταβολή της επόμενης δόσης από την οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική συνομιλία του με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ακόμα, αναφέρθηκε σε ανάγκη επιβολής νέων μέτρων κατά της Ρωσίας.

Το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημοσιοποίησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας με ανάρτησή του στο Twitter. «Συζητήσαμε την επείγουσα διάθεση της επόμενης δόσης της ευρωπαϊκής μακροοικονομικής βοήθειας, ενώ δώσαμε έμφαση στην ανάγκη προετοιμασίας του 8ου πακέτου των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης και μιας απαγόρευσης στην έκδοση βίζας για τους Ρώσους πολίτες» έγραψε. Προσθέτοντας ότι καθόρισαν «βήματα για τον περιορισμό των υπερβολικών κερδών της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ, δήλωσε πως η χώρα του αναμένει εντός της ερχόμενης εβδομάδας να λάβει 5 δισεκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ. Αναφέροντας -σε ανάρτησή του στο Telegram- ότι: «Αυτό θα βοηθήσει για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της οικονομίας μας, η υποστήριξη του στρατού, αλλά και η περίοδος για την οποία απαιτείται θέρμανση».

Ο Σμιχάλ είναι στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, καθώς και άλλους αξιωματούχους. Όπως έκανε γνωστό, η Γερμανία θα διαθέσει στη χώρα του τεχνολογικά εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία αυτό το φθινόπωρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας