Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή75 χρόνια ο ίδιος σκοπός: «Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί...

75 χρόνια ο ίδιος σκοπός: «Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον λαό του», λένε οι ΗΠΑ

Ο στρατός έχει αρνηθεί έως τώρα να πει πόσο θα διαρκέσει η επιχείρηση αναφέροντας ότι οι δυνάμεις του θα παραμείνουν εκεί για όσο καιρό χρειαστεί.

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Δυτική Όχθη, την ώρα που οι ισραηλινές δυνάμεις πλήττουν την πόλη Τζενίν. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Δυτική Όχθη τα τελευταία 20 χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος.

«Είδαμε τις αναφορές και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Συμπλήρωσε πως «Υποστηρίζουμε την ασφάλεια του Ισραήλ και το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον λαό του από τη Χαμάς, τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι χρειάζεται τουλάχιστον 24 ώρες για να ολοκληρώσει την επιχείρηση που άρχισε στην πόλη Τζενίν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δήλωσε αξιωματούχος που ενημέρωσε για τον στρατιωτικό σχεδιασμό.

Ο στρατός έχει αρνηθεί έως τώρα να πει πόσο θα διαρκέσει η επιχείρηση αναφέροντας μόνο ότι μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μια ημέρα και ότι οι δυνάμεις του θα παραμείνουν εκεί για όσο καιρό χρειαστεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας