Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜπάιντεν: Η βία με τη χρήση όπλων διαλύει τις κοινότητές μας

Μπάιντεν: Η βία με τη χρήση όπλων διαλύει τις κοινότητές μας

Μετά από σειρά αιματηρών περιστατικών με πυροβολισμούς, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε δράσεις για ν' αντιμετωπιστεί «η μάστιγα της βίας με τη χρήση όπλων».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα (4/7) πως η βία με τη χρήση όπλων διαλύει τις κοινότητες των ΗΠΑ. Η τοποθέτησή του έγινε έπειτα από μια σειρά αιματηρών περιστατικών -ενόψει των εορτασμών της 4ης Ιουλίου- με πυροβολισμούς σε Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη και Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Τα οποία, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

Απαιτείται περισσότερη δράση για να αντιμετωπιστεί «η μάστιγα της βίας με τη χρήση όπλων, που διαλύει τις κοινότητές μας», τόνισε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Παράλληλα κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να διαπραγματευτούν με τους Δημοκρατικούς για μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

«Είναι εντός της δικαιοδοσίας μας να απαγορεύσουμε ξανά τα τυφέκια εφόδου και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας, να απαιτήσουμε ασφαλή φύλαξη όπλων, να τερματίσουμε το ακαταλόγιστο των κατασκευαστών όπλων και να θεσπίσουμε καθολικούς ελέγχους μητρώου», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Να θυμίσουμε ότι παρόμοια αιτήματα έχει κάνει ξανά στο παρελθόν. Αιματηρά περιστατικά μαζικών πυροβολισμών τείνουν να αναζωπυρώνουν την έντονη συζήτηση για θέσπιση μέτρων με σκοπό τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Στη χώρα έχουν σημειωθεί πάνω από 340 μαζικές ένοπλες επιθέσεις μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το «Gun Violence Archive», το οποίο ορίζει ως «mass shooting» ένα συμβάν στο οποίο πυροβολούνται τουλάχιστον τέσσερα άτομα, εξαιρουμένου του δράστη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας