Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ Ερντογάν «άναψε πράσινο» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν «άναψε πράσινο» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, με ανάρτησή του στο Twitter, γνωστοποίησε πως ο Ερντογάν έδωσε το ΟΚ για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε -άγνωστο μέχρι στιγμής με τι ανταλλάγματα- τη συγκατάθεσή του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Το γεγονός γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον. Η ανάρτηση συνοδεύεται με μια φωτογραφία όπου οι τρεις συμμετέχοντες στη συνάντηση έχουν τα χέρια τους ενωμένα.

Η Άγκυρα, λοιπόν, αποφάσισε να άρει τις αντιρρήσεις της και προχωρά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να εγκριθεί από την τουρκική Εθνοσυνέλευση η υποστήριξη της σουηδικής υποψηφιότητας.

Ο κύριος Στόλτενμπεργκ έγραψε στην ανάρτησή του: «Με χαρά ανακοινώνω ότι μετά τη συνάντηση με την οποία φιλοξένησα τον Πρόεδρο Ερντογάν & τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν συμφώνησε να προωθήσει το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση το συντομότερο δυνατό και να εξασφαλίσει την επικύρωση. Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα που κάνει όλους τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ ισχυρότερους και ασφαλέστερους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας