Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΡωσία: «Θ' απαντήσουμε την κατάλληλη στιγμή, με τον κατάλληλο τρόπο»

Ρωσία: «Θ’ απαντήσουμε την κατάλληλη στιγμή, με τον κατάλληλο τρόπο»

Η Ρωσία κατηγορεί το ΝΑΤΟ πως επιστρέφει σε «ψυχροπολεμικές» λογικές και δηλώνει έτοιμη να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα και τις μεθόδους που έχουμε στη διάθεσή μας».

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξήχθη χθες (11/7) και σήμερα στη Λιθουανία έδειξε ότι η Δυτική συμμαχία επιστρέφει σε «ψυχροπολεμικές» λογικές, υποστήριξε απόψε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Προειδοποιώντας ότι το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να απαντήσει στις απειλές, χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα μέσα.

«Τα αποτελέσματα της Συνόδου του Βίλνιους θα αναλυθούν προσεκτικά. Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις και τις απειλές για την ασφάλεια και τα συμφέροντα της Ρωσίας, θα απαντήσουμε την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο τρόπο, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και τις μεθόδους που έχουμε στη διάθεσή μας.

Εκτός από τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, θα συνεχίσουμε θα ενισχύουμε τη στρατιωτική οργάνωση και το αμυντικό σύστημα της χώρας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Αφοπλίστηκε η Wagner

Η μισθοφορική οργάνωση Wagner ολοκλήρωσε την παράδοση του οπλισμού της στον τακτικό στρατό της Ρωσίας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα (12/7) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δύο και πλέον εβδομάδες μετά την σύντομης διάρκειας ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι παρέλαβε περισσότερα από 2.000 κομμάτια οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων και πυραύλων και περισσότερους από 2.500 τόνους πυρομαχικών.

Η παράδοση έγινε κατόπιν συμφωνίας με το Κρεμλίνο σύμφωνα με την οποία η Wagner και ο αρχηγός της Γεβγκένι Πριγκόζιν, σταμάτησαν την βραχύβια ανταρσία τους τον περασμένο μήνα.

Οι μαχητές της Wagner, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες του πολέμου στην Ουκρανία, είχαν την επιλογή να ακολουθήσουν τον Πριγκόζιν στην εξορία στη Λευκορωσία, να ενταχθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι ενέργειες των ανδρών του αποσκοπούσαν στο να διαμαρτυρηθούν για τη διαφθορά και την ανικανότητα της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας να διαχειρισθεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ανταρσία θεωρείται ευρέως ότι αποτέλεσε την πιο σοβαρή πρόκληση για τον Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Ρωσίας την τελευταία ημέρα του 1999.

Η κρίση εκτονώθηκε με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου ηγέτη, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η οποία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, συνήφθη για να αποφευχθεί η αιματοχυσία, η ποινική υπόθεση που στοιχειοθετήθηκε κατά του Πριγκόζιν και των μαχητών του ακυρώθηκε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας