Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΈκτακτα μέτρα στη Γαλλία για την Ημέρα της Βαστίλλης

Έκτακτα μέτρα στη Γαλλία για την Ημέρα της Βαστίλλης

Σήμερα και αύριο θα αναπτυχθούν 45.000 αστυνομικοί στο Παρίσι, ενώ τέθηκαν σε συναγερμό δυνάμεις ταχείας επέμβασης, ελικόπτερα, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τεθωρακισμένα οχήματα.

Η γαλλική κυβέρνηση κινητοποιεί 130.000 μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης ενόψει της εθνικής εορτήςτης Ημέρας της Βαστίλλης, αύριο Παρασκευή 14η Ιουλίου, υπό το φόβο μήπως ξεσπάσουν νέα επεισόδια.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε έκτακτα μέρα χθες Τετάρτη. Σήμερα και αύριο θα αναπτυχθούν 45.000 αστυνομικοί στο Παρίσι. Τέθηκαν σε συναγερμό δυνάμεις ταχείας επέμβασης, ελικόπτερα, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τεθωρακισμένα οχήματα.

Λεωφορεία και τραμ θα σταματήσουν να εκτελούν δρομολόγια στις 22:00 [τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας] και τις δύο ημέρες. Πάντως μετρό και προαστιακός θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο θάνατος του δεκαεπτάχρονου Ναέλ Μ. από σφαίρα τροχονόμου κατά τη διάρκεια ελέγχου την 27η Ιουνίου έβαλε φωτιά στη Γαλλία: πυροδότησε επεισόδια για αλλεπάλληλα βράδια, με κτίρια να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, όπως και οχήματα, καταστροφές και λεηλασίες δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών και καταστημάτων σε αρκετές πόλεις.

Οι ταραχές κόπασαν, όμως η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανησυχεί για τον κίνδυνο αναζωπύρωσής τους την Ημέρα της Βαστίλλης.

Ήδη εφαρμόζεται απαγόρευση της πώλησης και της χρήσης πυροτεχνημάτων σε εθνική κλίμακα και αρκετοί δήμοι ακύρωσαν εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων για λόγους ασφαλείας. Ο κ. Μακρόν δεν θα εκφωνήσει εξάλλου την παραδοσιακή ομιλία των Γάλλων προέδρων που συνήθως αναμεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας